OraNoua.ro
Publicat în 25 iunie 2014, 21:18 / 333 elite & idei

Dan Șova demisionează din funcția de ministru al Transporturilor

Dan Șova demisionează din funcția de ministru al Transporturilor

Dan Șova și-a anunțat, marți, intenția de a demisiona din funcția de ministru al Transporturilor.

„Azi, cu patru luni înainte de alegerile prezidențiale, vreau să vă anunț intenția mea de a demisiona, de a mă retrage din fruntea Ministerului Transporturilor și din Guvernul României, singurul motiv al dorinței mele de a mă retrage fiind acela de a mă afla în prima linie a bătăliei electorale ce urmează pentru funcția de președinte al României. Cred că este o bătălie foarte importantă și asta dacă ne uităm numai la ultimii 10 ani de mandat dezastruos al domnului Traian Băsescu. Cred că aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arăta România în următorii 10 ani. Vreau să vă spun că îmi pasă de direcția României și o să fac tot ce îmi stă în putință ca în aceste patru luni care urmează să reușim să aducem la Cotroceni un om tânăr, un camarad, un om care înțelege ce vor românii și care a demonstrat că are un proiect pentru România fundamental diferit de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Fac parte din generația de lideri social-democrați tineri, care au curajul să se opună până la capăt regimului Băsescu’, a declarat Șova, într-o conferință de presă.

El a precizat că l-a informat pe premierul Victor Ponta despre intenția sa și i-a explicat că nu se poate ocupa în același timp de un minister important și de campania electorală.

‘Cred că până pe 16 noiembrie, din acest moment, cel mai important obiectiv politic este câștigarea președinției României pentru candidatul Partidului Social Democrat, celelalte trecând în mod inevitabil pe plan secund, pentru că, repet, vorbim despre viitorul României pe următorii zece ani. De aceea, din punctul meu de vedere, l-am informat pe premier, nu pot să mă aflu în același timp în fruntea unui minister foarte dificil și în avangarda campaniei electorale ce urmează. De aceea am decis ca în următoarele luni, până pe 16 noiembrie, să mă dedic integral acestui obiectiv politic fundamental, atât pentru România cât și pentru Partidul Social Democrat, acela de a câștiga alegerile prezidențiale’, a explicat Dan Șova.

Dan Șova este ministru al Transporturilor din luna martie a acestui an, în urma demisiei miniștrilor PNL din Guvernul Ponta II.

Ultima ora:

ObservatorBarbu Mateescu: România e scrisă de ceilalți

PoliticSebastian Burduja: Pe 15 februarie românii vor marca în fiecare an Ziua Națională a Lecturii.

EconomieGruia Stoica: ”Ne concentrăm și pe finalizarea proiectului rezidențial din Pipera, pe un teren de 10.367 de metri pătrați”

ExternRobert Lupițu: Patrulaterul diplomatic Geneva-Bruxelles-Viena-Brest. Câteva adnotări despre securitatea europeană și a României

SocialBarbu Mateescu: România e scrisă de ceilalți

EvenimenteRemus Pricopie: “Dezechilibrul de gen afectează calitatea guvernării”

CulturaGeorge Maior: Între „Don’t Look Up” şi Francis Drake

EditorialAlina Bârgăoanu: „Fake news” nu înseamnă jurnalismClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe