Adriana
Publicat în 27 martie 2013, 14:57 / 117 elite & idei

Dan Sova: Incheierea negocierilor cu Bechtel, 30 aprilie

Dan Sova: Incheierea negocierilor cu Bechtel, 30 aprilie
+ Observator

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Sova, a declarat luni ca termenul pentru incheierea negocierilor cu Bechtel, 30 aprilie, este unul bun si ca a primit acceptul firmei pentru acesta.

El a tinut sa precizeze ca statul roman nu este in postura de a plati catre Bechtel o penalitate de 500 milioane de euro pentru incetarea contractului.

„Vom vedea ce pozitie vor avea reprezentantii firmei, daca aceasta va fi divergenta sau amiabila. Am speranta ca vom gasi o intelegere amiabila”, a spus Sova, care a precizat ca in cazul in care firma Bechtel va avea o atitudine divergenta, problema va fi transata la Comisia de arbitraj.

Demnitarul a spus ca din cei 416 km ai Autostrazii Transilvania, doar 52 sunt circulabili iar alte tronsoane se afla un nivel de realizare de 40%.

Sova a afirmat ca este greu sa inteleaga cum doar pentru 52 km de autostrada s-au cheltuit in 9 ani 1,4 miliarde euro. Demnitarul a mai spus ca Autostrada Transilvania nu va fi finalizata din banii de la bugetul de stat si a explicat ca aceasta ar putea fi dusa la bun sfarsit ori prin parteneriat public privat, ori prin concesiune. El a spus ca exista investitori care ar dori sa preia spre constructie tronsoane de autostrada.

El a afirmat ca a cerut verificarea disfunctiilor aparute in contractele cu autostrazi si a criticat faptul ca exista inca din 2005 documente secretizate in legatura cu acestea.

„Platim datoriile pentru toate lucrarile, datoriile guvernelor Boc si Ungureanu”, a spus Sova, care a afirmat ca datoriile care vor fi platite in acest an sunt de 500 milioane de euro, din bugetul total al CNADR care este de 1,1 miliarde euro.

Dan Sova a mai spus ca in luna aprilie mai multe echipe ale CNADR se vor deplasa in teritoriu pentru a vedea situatia gropilor de pe drumurile nationale si autostrazi. „La rectificari incercam sa marim bugetul. De la cele sapte regionale necesarul de fonduri pentru acoperirea gropilor este de 4 miliarde. Vom incerca sa facem ce este mai grav”, a sustinut Sova, conform money.ro
Articol publicat pe www.bzi.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe