Adriana
Publicat în 27 martie 2013, 14:57 / 246 elite & idei

Dan Sova: Incheierea negocierilor cu Bechtel, 30 aprilie

Dan Sova: Incheierea negocierilor cu Bechtel, 30 aprilie
+ Observator

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Sova, a declarat luni ca termenul pentru incheierea negocierilor cu Bechtel, 30 aprilie, este unul bun si ca a primit acceptul firmei pentru acesta.

El a tinut sa precizeze ca statul roman nu este in postura de a plati catre Bechtel o penalitate de 500 milioane de euro pentru incetarea contractului.

„Vom vedea ce pozitie vor avea reprezentantii firmei, daca aceasta va fi divergenta sau amiabila. Am speranta ca vom gasi o intelegere amiabila”, a spus Sova, care a precizat ca in cazul in care firma Bechtel va avea o atitudine divergenta, problema va fi transata la Comisia de arbitraj.

Demnitarul a spus ca din cei 416 km ai Autostrazii Transilvania, doar 52 sunt circulabili iar alte tronsoane se afla un nivel de realizare de 40%.

Sova a afirmat ca este greu sa inteleaga cum doar pentru 52 km de autostrada s-au cheltuit in 9 ani 1,4 miliarde euro. Demnitarul a mai spus ca Autostrada Transilvania nu va fi finalizata din banii de la bugetul de stat si a explicat ca aceasta ar putea fi dusa la bun sfarsit ori prin parteneriat public privat, ori prin concesiune. El a spus ca exista investitori care ar dori sa preia spre constructie tronsoane de autostrada.

El a afirmat ca a cerut verificarea disfunctiilor aparute in contractele cu autostrazi si a criticat faptul ca exista inca din 2005 documente secretizate in legatura cu acestea.

„Platim datoriile pentru toate lucrarile, datoriile guvernelor Boc si Ungureanu”, a spus Sova, care a afirmat ca datoriile care vor fi platite in acest an sunt de 500 milioane de euro, din bugetul total al CNADR care este de 1,1 miliarde euro.

Dan Sova a mai spus ca in luna aprilie mai multe echipe ale CNADR se vor deplasa in teritoriu pentru a vedea situatia gropilor de pe drumurile nationale si autostrazi. „La rectificari incercam sa marim bugetul. De la cele sapte regionale necesarul de fonduri pentru acoperirea gropilor este de 4 miliarde. Vom incerca sa facem ce este mai grav”, a sustinut Sova, conform money.ro
Articol publicat pe www.bzi.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cultura organizațională în acțiune

PoliticMircea Geoană: România ar putea fi prima ţară europeană care să se alăture Antantei pentru protecţia mediului

EconomieÖmer Tetik, despre expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”

ExternTeodor Baconschi: 33 de ani de la reunificarea Germaniei. De ce Berlinul rămâne stindardul democrației europene

SocialCsibi Magor: Cultura organizațională în acțiune

EvenimenteCorina Murafa: Am fost în studio la Catalin Deacu, unul din cei mai profesioniști jurnaliști de la noi pe teme economice și autor al unei teze de doctorat despre geografia dezindustrializării în România

EditorialRadu Magdin: C-Suite’s Next Challenge – AI And Disinformation

CulturaMireille Rădoi: Strada de C’Arte și un gând către generațiile tinereClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe