OraNoua.ro
Publicat în 30 aprilie 2014, 10:29 / 286 elite & idei

Dan Șova: Neîncheierea la timp a contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile ceferiștilor

Dan Șova: Neîncheierea la timp a contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile ceferiștilor
+ Observator • + Social

Drepturile salariale ale ceferiștilor nu vor afectate chiar dacă aceștia nu au încheiate noile contracte colective de muncă, a declarat joi, la Simeria, ministrul Transporturilor, Dan Șova, referindu-se la discuțiile purtate cu sindicaliștii de la căile ferate, cu o zi înainte.

‘Ceea ce am reușit să lămurim ieri (miercuri, n.r.) este că neîncheierea la timp a contractelor colective de muncă nu va afecta drepturile salariale și drepturile, în general, ale ceferiștilor prevăzute în contractele colective de muncă. S-a găsit o modalitate pentru ca ele să existe, în continuare, până la semnarea noilor contracte colective de muncă’, a afirmat ministrul Transporturilor într-o conferință de presă.

El a arătat că sindicatele au avut întâlniri joi cu conducerile celor trei structuri ale CFR — Infrastructură, Marfă și Călători, urmând ca documentele convenite să fie prezentate ministerelor abilitate în rezolvarea problemelor de muncă și dialog social.

‘Chiar aseară am stabilit care sunt pașii următori care trebuie făcuți. Astăzi sindicatele sunt la întâlniri pentru a finaliza o serie de documente cu conducerile celor trei CFR-uri, la Infrastructură, Marfă și Călători, urmând a prezenta documentele mai departe către Ministerul Dialogului Social, Ministerul Muncii și Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a vedea exact care sunt modalitățile de rezolvare’, a explicat Șova.

Potrivit acestuia, protestul spontan al ceferiștilor a afectat circa 15% din trenurile care circulă, în mod normal, într-o zi, ministrul afirmând că el cunoaște problemele care au determinat întreruperea lucrului de către angajații de la căile ferate.

Sindicaliștii de la căile ferate au declanșat miercuri o grevă de avertisment de două ore, nemulțumiți de negocierile legate de noul contract colectiv de muncă și salarizare.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe