OraNoua.ro
Publicat în 16 octombrie 2013, 17:35 / 330 elite & idei

Dan Șova: Plângerea referitoare la tentativa de mită, declinată de DNA Parchetului Tribunalului Bihor

Dan Șova: Plângerea referitoare la tentativa de mită, declinată de DNA Parchetului Tribunalului Bihor

Plângerea penală formulată de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, referitoare la tentativa de mituire care a avut loc la Beijing, pentru un tronson de autostradă, a fost declinată de Direcția Națională Anticorupție către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru efectuarea cercetărilor, au declarat, joi, pentru AGERPRES, reprezentanți ai DNA.

Plângerea a fost înregistrată pe 10 septembrie la DNA, repartizată Secției I, iar după două zile s-a declinat către Parchetul Bihor, deoarece s-a constatat că faptele reclamate nu erau de competența procurorilor anticorupție.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, a declarat, joi, la Ionești, în județul Dâmbovița, că tentativa de mită, ce a avut loc la Beijing acum o lună și pentru care a sesizat DNA, a fost pentru un tronson de autostradă.

”E un denunț, cineva a încercat să ne mituiască pentru un tronson de autostradă. Am sesizat DNA și o să vedem”, a declarat Șova.

Întrebat de jurnaliști despre ce sumă este vorba, Șova a răspuns că nu a intrat în amănunte.

”Nu am intrat în amănunte. Am fost abordat direct. Reacția anchetatorilor cred că e bună deocamdată, suntem oameni de meserie, în faza premergătoare durează puțin mai mult, dar se vor mișca”, a precizat Dan Șova.

Acesta nu a dat numele celui care a vrut să îl mituiască, spunând doar că ”e o companie mare, care are lucrări cu CNADNR”. AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe