OraNoua.ro
Publicat în 16 octombrie 2013, 17:35 / 608 elite & idei

Dan Șova: Plângerea referitoare la tentativa de mită, declinată de DNA Parchetului Tribunalului Bihor

Dan Șova: Plângerea referitoare la tentativa de mită, declinată de DNA Parchetului Tribunalului Bihor

Plângerea penală formulată de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, referitoare la tentativa de mituire care a avut loc la Beijing, pentru un tronson de autostradă, a fost declinată de Direcția Națională Anticorupție către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru efectuarea cercetărilor, au declarat, joi, pentru AGERPRES, reprezentanți ai DNA.

Plângerea a fost înregistrată pe 10 septembrie la DNA, repartizată Secției I, iar după două zile s-a declinat către Parchetul Bihor, deoarece s-a constatat că faptele reclamate nu erau de competența procurorilor anticorupție.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, a declarat, joi, la Ionești, în județul Dâmbovița, că tentativa de mită, ce a avut loc la Beijing acum o lună și pentru care a sesizat DNA, a fost pentru un tronson de autostradă.

”E un denunț, cineva a încercat să ne mituiască pentru un tronson de autostradă. Am sesizat DNA și o să vedem”, a declarat Șova.

Întrebat de jurnaliști despre ce sumă este vorba, Șova a răspuns că nu a intrat în amănunte.

”Nu am intrat în amănunte. Am fost abordat direct. Reacția anchetatorilor cred că e bună deocamdată, suntem oameni de meserie, în faza premergătoare durează puțin mai mult, dar se vor mișca”, a precizat Dan Șova.

Acesta nu a dat numele celui care a vrut să îl mituiască, spunând doar că ”e o companie mare, care are lucrări cu CNADNR”. AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Ultima ora:

ObservatorAndrei Stoian: A debutat podcastul „Prezentul Viitorului”

PoliticAlexandru Grumaz: Electroșocul Trump!

EconomieSergiu Manea: BCR a educat financiar peste un milion de români

ExternLaura D. Stifter: Ce se mai întâmplă, în chiar acest moment, prin Rusia?

SocialCsibi Magor: Este foarte ineficient să cauți rezolvări în momentele în care omul are nevoie să fiu ascultat

EvenimenteTiberiu Andrioaiei: România poate și are resurse să devină un furnizor de competențe și echilibru în regiune

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe