OraNoua.ro
Publicat în 16 octombrie 2013, 17:35 / 406 elite & idei

Dan Șova: Plângerea referitoare la tentativa de mită, declinată de DNA Parchetului Tribunalului Bihor

Dan Șova: Plângerea referitoare la tentativa de mită, declinată de DNA Parchetului Tribunalului Bihor

Plângerea penală formulată de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, referitoare la tentativa de mituire care a avut loc la Beijing, pentru un tronson de autostradă, a fost declinată de Direcția Națională Anticorupție către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru efectuarea cercetărilor, au declarat, joi, pentru AGERPRES, reprezentanți ai DNA.

Plângerea a fost înregistrată pe 10 septembrie la DNA, repartizată Secției I, iar după două zile s-a declinat către Parchetul Bihor, deoarece s-a constatat că faptele reclamate nu erau de competența procurorilor anticorupție.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, a declarat, joi, la Ionești, în județul Dâmbovița, că tentativa de mită, ce a avut loc la Beijing acum o lună și pentru care a sesizat DNA, a fost pentru un tronson de autostradă.

”E un denunț, cineva a încercat să ne mituiască pentru un tronson de autostradă. Am sesizat DNA și o să vedem”, a declarat Șova.

Întrebat de jurnaliști despre ce sumă este vorba, Șova a răspuns că nu a intrat în amănunte.

”Nu am intrat în amănunte. Am fost abordat direct. Reacția anchetatorilor cred că e bună deocamdată, suntem oameni de meserie, în faza premergătoare durează puțin mai mult, dar se vor mișca”, a precizat Dan Șova.

Acesta nu a dat numele celui care a vrut să îl mituiască, spunând doar că ”e o companie mare, care are lucrări cu CNADNR”. AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe