Matei Bogdan
Publicat în 15 martie 2023, 09:52 / 46 elite & idei

Dan Suciu, despre incidentul de la BNR: Unul dintre generatoarele de energie a scos fum; nu a fost un incendiu

Dan Suciu, despre incidentul de la BNR: Unul dintre generatoarele de energie a scos fum; nu a fost un incendiu

O pană de curent a declanşat generatoarele de energie de la Banca Naţională a României, iar unul dintre acestea a scos fum, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

„Am avut o pană de curent şi în urma penei de curent au pornit generatoarele automate de energie care sunt alimentate pe motorină. Unul dintre generatoare, care nu a mai fost utilizat de foarte multă vreme, a scos fum. Nu a fost un incendiu, dar a scos fum şi până s-a identificat sursa fumului unii din colegi au ieşit afară. Nu a fost o evacuare completă a clădirii. Au venit apoi pompierii şi lucrurile au intrat în normal în 20 de minute. Nu a fost nevoie de o intervenţie a pompierilor pentru că a revenit curentul şi s-a stins generatorul”, a explicat Dan Suciu.

Angajaţii Băncii Naţionale au fost evacuaţi, marţi, din sediul instituţiei, după ce generatoarele auxiliare de curent au răspândit fum.

„Intervenim ca urmare a unei sesizări privind degajare de fum la sediul BNR. Din informaţiile preliminare rezultă că în urma unei întreruperi în alimentarea cu energie electrică în zona respectivă, la sediul BNR au pornit generatoarele de curent, care au eliberat emisii de gaze şi fum”, informează Biroul de presă al ISUBIF.

Pompierii efectuează verificări în spaţiile interioare. Nu sunt persoane rănite.

Ultima ora:

ObservatorAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și China

PoliticSebastian Burduja: Pentru România, relaţia cu Emiratele Arabe Unite este una strategică

EconomieBogdan Chiriţoiu: România a rămas pe creştere economică, după un an de război la graniţe

ExternOvidiu Nahoi: Mii de copii ucraineni deportați în Rusia – ce poate face justiția internațională?

SocialCristian Andrei: Un editorial Bloomberg zice că dispare „socialul” din rețelele sociale

EvenimenteBogdan Aurescu anunță că România și Ucraina vor organiza, la București, prima Conferință la nivel înalt privind securitatea la Marea Neagră în cadrul Platformei Internaționale Crimeea

CulturaFlaviu Predescu, în direct, la Unirea FM

EditorialAlexandru Grumaz: Lecțiile istorice ale relației dintre SUA și ChinaClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe