OraNoua.ro
Publicat în 9 decembrie 2015, 18:27 / 268 elite & idei

Dan Suciu: În acest moment nu avem o linie bugetară explicită pentru construcții de biserici

Dan Suciu: În acest moment nu avem o linie bugetară explicită pentru construcții de biserici

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat, miercuri, că în proiectul de buget nu există alocări explicite pentru construcții de biserici, arătând că declarația premierului Dacian Cioloș rămâne fermă, și anume că Executivul are toată deschiderea pentru asemenea alocări dacă vor fi resurse.

„Vă pot garanta că declarația premierului legată de alocarea pentru culte rămâne fermă, și anume: în măsura posibilităților vom face asemenea alocări. Asta înseamnă că, în acest moment, alocări de construcții special pe linie bugetară nu există. Avem toată deschiderea pentru asemenea alocări, dacă vom avea resurse, dacă există consens și dacă există mai ales finanțarea pentru asemenea obiective, dar, în acest moment, nu avem o linie bugetară explicită pentru construcții pentru biserici”, a declarat Dan Suciu într-o conferință de presă la Palatul Victoria, întrebat dacă în proiectul de buget sunt alocări pentru culte.

Suciu a spus că în proiectul de buget „această linie de finanțare legată de finanțare directă pentru culte pe construcții de biserici nu există”.

El a adăugat că, în privința cheltuielilor salariale pentru culte, în proiectul de buget sunt prevăzute creșterile de salarii.

Premierul Dacian Cioloș a avut duminică o convorbire telefonică cu Patriarhul Daniel și l-a asigurat că Executivul va asigura finanțare pentru proiecte de investiții importante și că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziție resurse, în funcție de posibilități, pentru lăcașele de cult aflate în construcție, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, transmis duminică AGERPRES.

„Premierul Dacian Cioloș a avut, în dimineața zilei de 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocațiilor bugetare pe anul 2016. Discuția a scos încă o dată în evidență buna înțelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situația financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creștere față de anul precedent atât în ceea ce privește personalul clerical cât și cel neclerical, ca o recunoaștere a rolului social important pe care reprezentanții cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din această perspectivă”, se arată în comunicatul Guvernului.

Totodată, se mai arată în comunicatul citat, Patriarhul a subliniat că biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a îmbunătăți condițiile de educație ale copiilor și tinerilor din mediul rural și ale calității actului medical în spitale.

”Premierul Cioloș a mulțumit pentru implicarea bisericii în cele două direcții extrem de importante pentru dezvoltarea societății românești”, adaugă sursa citată.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe