Bogdan Daradan
Publicat în 23 noiembrie 2012, 08:15 / 253 elite & idei

Daniel Banu, ambasadorul României la Belgrad, s-a întâlnit cu românii din valea Timocului

Daniel Banu, ambasadorul României la Belgrad, s-a întâlnit cu românii din valea Timocului

Recent, ambasadorul Romaniei la Belgrad, Daniel Banu s-a intalnit la Bor cu liderii romani din Timoc,  potrivit Romanian Global News.

In cadrul intalnirii au fost prezenti Parintele Boian Alexandrovic, protopop al Bisericii Ortodoxe Romane de “Dacia Ripensis, ”dr. Pedrag Balasevic, Presedintele Partiei Democrate a Romanilor din Serbia si Zavisa Zurz, presedinte al Asociatiei pentru cultura romanilo/vlahilor din Serbia “Ariadnae Filum.

In cadrul discutiilor liderii romani din Timoc l-au informat pe Daniel Banu despre problematica cu care se confrunta, atat legat de autoritatile din Serbia cat si fata de cele din Romania. Ambasadorul Romaniei i-a asigurat de sprijinul total al Romaniei si de faptul ca va transmite mesajele lor la Bucuresti.

Daniel Banu a fost am­ba­sador extraordinar şi plenipotenţial în Bos­nia şi Herţegovina. El este ab­solvent de Filologie, a terminat şi Institutul de Relaţii Internaţionale MGIMO din Mos­cova. A fost şeful Biroului de legătură al României în Kosovo, ins­pector OSCE, depar­ta­mentul drepturile omului şi de­mocratizare, misiunea OSCE în Bos­nia-Herţegovina. Diplo­ma­tul român le spunea parlamen­tarilor din comisia de politică ex­ternă, la vremea la care pri­mea avizul favorabil, că îşi propune o abordare deschisă şi pragmatică în relaţia cu auto­rităţile de la Belgrad, care să permită discutarea oricărei pro­bleme, inclusiv a celei legate de situaţia minorităţii române.

 

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe