Bogdan Daradan
Publicat în 23 noiembrie 2012, 08:15 / 318 elite & idei

Daniel Banu, ambasadorul României la Belgrad, s-a întâlnit cu românii din valea Timocului

Daniel Banu, ambasadorul României la Belgrad, s-a întâlnit cu românii din valea Timocului

Recent, ambasadorul Romaniei la Belgrad, Daniel Banu s-a intalnit la Bor cu liderii romani din Timoc,  potrivit Romanian Global News.

In cadrul intalnirii au fost prezenti Parintele Boian Alexandrovic, protopop al Bisericii Ortodoxe Romane de “Dacia Ripensis, ”dr. Pedrag Balasevic, Presedintele Partiei Democrate a Romanilor din Serbia si Zavisa Zurz, presedinte al Asociatiei pentru cultura romanilo/vlahilor din Serbia “Ariadnae Filum.

In cadrul discutiilor liderii romani din Timoc l-au informat pe Daniel Banu despre problematica cu care se confrunta, atat legat de autoritatile din Serbia cat si fata de cele din Romania. Ambasadorul Romaniei i-a asigurat de sprijinul total al Romaniei si de faptul ca va transmite mesajele lor la Bucuresti.

Daniel Banu a fost am­ba­sador extraordinar şi plenipotenţial în Bos­nia şi Herţegovina. El este ab­solvent de Filologie, a terminat şi Institutul de Relaţii Internaţionale MGIMO din Mos­cova. A fost şeful Biroului de legătură al României în Kosovo, ins­pector OSCE, depar­ta­mentul drepturile omului şi de­mocratizare, misiunea OSCE în Bos­nia-Herţegovina. Diplo­ma­tul român le spunea parlamen­tarilor din comisia de politică ex­ternă, la vremea la care pri­mea avizul favorabil, că îşi propune o abordare deschisă şi pragmatică în relaţia cu auto­rităţile de la Belgrad, care să permită discutarea oricărei pro­bleme, inclusiv a celei legate de situaţia minorităţii române.

 

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe