Daniel Constantin: Acordul la care am ajuns oferă relaxare fiscală

Copreședintele ALDE Daniel Constantin consideră că adoptarea proiectului Codului fiscal în varianta convenită de partidele politice parlamentare va reprezenta „prima importantă relaxare fiscală” din ultimii ani și va încuraja, totodată, relansarea economiei.
„A fost o discuție constructivă și acordul la care am ajuns cred că este primul acord care oferă, după foarte mulți ani în România, prima importantă relaxare fiscală. Sigur că ea se face etapizat. Este nu numai o relaxare fiscală, cred eu că și o relansare economică. Suntem azi în această situație, spun eu fericită, pentru că s-a urmat în ultimii trei ani un program foarte bine structurat, al USL, care mai avea câteva puncte de atins și cred că, odată cu implementarea acestui Cod fiscal, agreat de toate partidele politice, practic s-a îndeplinit tot programul de guvernare”, a spus Constantin, joi, la finalul întâlnirii liderilor partidelor parlamentare.
El a punctat necesitatea ca proiectul Codului fiscal să fie cât mai repede adoptat de Parlament.
„Trebuie să ne asigurăm că acest Cod fiscal va fi aprobat cât mai repede, undeva săptămâna viitoare, astfel încât să fie transmis la promulgare. De altfel, de acest Cod fiscal depind și alte măsuri subsecvente pe care le va lua Guvernul, am anunțat și o parte dintre ele”, a explicat Daniel Constantin.
Nu în ultimul rând, copreședintele ALDE a remarcat interesul manifestat atât de PSD, cât și de PNL cu privire la sectorul Agriculturii, de care se ocupă ca ministru.
„Apreciez interesul manifestat de toate partidele politice față de un sector economic important, reprezentat de Agricultură. Faptul că am avut o relaxare fiscală în Agricultură, care înseamnă reducerea TVA de la 24% la 9%, cu rezultate foarte bune, și azi facem un pas la fel de important prin eliminarea taxei pe stâlp cred că arată importanța pe care PSD și PNL au arătat-o față de sectorul Agriculturii”, a completat Constantin.
În ceea ce privește legea salarizării unitare, Constantin susține că aceasta este o chestiune care trebuie, în primul rând, reglată la nivelul Guvernului — discutată de Ministerul Muncii și de Ministerul de Finanțe cu partenerii sociali.
„Apoi un rol extrem de important îl va avea Parlamentul. Eu sunt convins că există interes politic astfel încât să ajungem cât mai rapid la un consens”, a spus Constantin.
Ultima ora:

ObservatorIonuț Stanimir: Fiti calmi si mergeti mai departe! Frica nu e o moneda

PoliticSorin Cucerai: Tocmai criza majoră prin care am trecut a transformat instituțiile în aliați ai reformei

EconomieKaroly Borbely: Hidroelectrica, cea mai mare companie din România, anunță investiții uriașe în 2025

ExternValentin Lazea: Greșelile Europei ideologice și soluțiile de corecție

SocialIonuț Stanimir: Fiti calmi si mergeti mai departe! Frica nu e o moneda

EvenimenteAlexandru Nazare, la BLACK SEA FORUM

EditorialRadu Puchiu: 𝗜̂𝗻𝘃𝗶𝗻𝗴𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶

CulturaIonuț Vulpescu: Podcast – invitată, Bianca Ionescu-Ballo (sezonul 5, episodul 5)
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe