OraNoua.ro
Publicat în 30 septembrie 2015, 16:57 / 207 elite & idei

Daniel Constantin afirmă că parlamentarii ALDE nu vor vota moțiunea de cenzură, deși vor participa la dezbateri

Daniel Constantin afirmă că parlamentarii ALDE nu vor vota moțiunea de cenzură, deși vor participa la dezbateri

Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, susține că parlamentarii liberali-conservatori nu vor vota moțiunea de cenzură inițiată de PNL „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, deși vor participa, marți, la ședința plenului reunit al Parlamentului și la dezbaterea moțiunii.

„Eu nu o să particip la ședința coaliției de astăzi (luni — n.r.), fiind plecat pe teren, la Constanța, dar cred că deciziile sunt ca și luate în sensul că cei din ALDE am hotărât să nu votăm (moțiunea de cenzură inițiată de PNL — n.r.). O să participăm la așa-numita dezbatere, dar nu o să votăm și probabil aceasta va fi decizia coaliției de guvernare”, a afirmat luni, pentru AGERPRES, Daniel Constantin.

El a spus că textul moțiunii nu este clar în ceea ce privește nemulțumirile sau așteptările liberalilor referitoare la modul în care Executivul Ponta guvernează România.

„Am spus ‘așa-numita dezbatere’ pentru că nu prea avem ce să dezbatem, fiind o moțiune care are două pagini și care nu tratează niciun fel de subiect de interes pentru cetățeni. Nu ni se spune unde am greșit din punct de vedere economic, nu ni se spune ce își dorește PNL să facă în actul de guvernare din punct de vedere economic, astfel încât să îi ajute pe români”, a explicat acesta.

Liberalii au depus săptămâna trecută moțiunea de cenzură ‘Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta’, în care afirmă că premierul, fiind trimis în judecată, compromite o națiune întreagă, iar liderii UNPR și PSD, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, sunt „complicii” lui dacă îl susțin în continuare.

Moțiunea va fi dezbătută și votată marți în plenul reunit al Parlamentului.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe