OraNoua.ro
Publicat în 22 iulie 2015, 17:56 / 196 elite & idei

Daniel Constantin: Cred că cea mai bună variantă este asumarea răspunderii

Daniel Constantin: Cred că cea mai bună variantă este asumarea răspunderii

Copreședintele ALDE Daniel Constantin susține că cea mai bună variantă cu privire la Codul fiscal este, în opinia sa, angajarea răspunderii Guvernului.

„Cred că cea mai bună variantă este asumarea răspunderii, dar trebuie să vedem toate condiționările constituționale. Este un proiect pe care l-am asumat politic noi toți ca și coaliție, dincolo de premier, ca atare trebuie să marcăm și din punct de vedere politic”, a spus acesta, luni, înainte de ședința coaliției de guvernare.

Totodată, Daniel Constantin a subliniat, referitor la observațiile președintelui Klaus Iohannis cu privire la Codul fiscal, că textul actualului proiect va trebui revizuit.

„Eu cred că oricum, dacă se va merge pe această variantă, va trebui să avem un text revizuit referitor la Codul fiscal. Deci se vor mai face amendamente, le studiem și pe cele de la Cotroceni și vom vedea. Sigur că sunt multe aspecte în Codul fiscal, dar cred că cel mai important se referă la reducerea TVA de la 24% la 19%. Dincolo de chestiunea economică, cred că este și o datorie morală față de cetățeni. Am promis din 2012 că vom repara tot ce s-a greșit, ca atare trebuie să facem toate aceste lucruri”, a adăugat Constantin.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe