OraNoua.ro
Publicat în 21 iunie 2017, 16:55 / 273 elite & idei

Daniel Constantin: De astăzi, majoritatea parlamentară poate fi pusă sub semnul întrebării

Daniel Constantin: De astăzi, majoritatea parlamentară poate fi pusă sub semnul întrebării

Majoritatea parlamentară și legitimitatea viitoare a Guvernului pot fi puse sub „semnul întrebării”, după votul în favoarea moțiunii de cenzură de miercuri, scrie, pe Facebook, deputatul Daniel Constantin, președintele Partidului Pro România.

„Astăzi, Guvernul PSD care a fost învestit cu 295 de voturi în ianuarie a fost demis de Liviu Dragnea. De astăzi, majoritatea parlamentară poate fi pusă sub semnul întrebării, cele 241 (inclusiv minoritățile naționale) de voturi fiind obținute printr-un șantaj nemaivăzut în politică. În acest moment, PSD și ALDE nu mai au majoritate fără minoritățile naționale”, consideră Constantin.

El adaugă că partidul său este deschis celor care „s-au săturat de politica pumnului în gură”.

„Apelul meu este către toți colegii din Parlament, către toți cei care s-au săturat de politica pumnului în gură pus de liderul oricărui partid! De azi, ușile Pro România sunt deschise colegilor care vor să facă politică altfel!”, afirmă el.

În încheiere, Constantin spune că va vota împotriva unui guvern „marionetă”, a cărui legitimitate este „pusă sub semnul întrebării”.

„Chiar dacă am plecat din guvern, am înțeles votul oamenilor și am votat cu majoritatea în continuare. De astăzi, legitimitatea Guvernului este pusă sub semnul întrebării. Ca atare, vom vota împotriva unui guvern marionetă a lui Dragnea și Tăriceanu” — adaugă Constantin.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe