OraNoua.ro
Publicat în 18 mai 2016, 15:43 / 234 elite & idei

Daniel Constantin: Din punctul meu de vedere, Camera Deputaților a retras sprijinul politic pentru ministrul Agriculturii

Daniel Constantin: Din punctul meu de vedere, Camera Deputaților a retras sprijinul politic pentru ministrul Agriculturii

Deputatul Daniel Constantin, copreședinte ALDE, susține că, din punctul său de vedere, Camera Deputaților a retras sprijinul politic pentru ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

„Din punctul meu de vedere, Camera Deputaților a retras sprijinul politic pentru ministrul Agriculturii. Premierul Cioloș are, în momentul de față, de luat o decizie foarte importantă. Toți cei care au fost prezenți au fost pentru a sancționa activitatea Ministerului Agriculturii. Chiar dacă nu s-a acordat un vot (la moțiune — n.r.), cred că premierul trebuie să înțeleagă mesajul. Oricum, moțiunea nu era obligatorie. Ca atare, cu vot sau fără vot, sper ca premierul să înțeleagă și să respecte, așa cum a spus de fiecare dată, decizia Parlamentului”, a declarat, marți, pentru AGERPRES, copreședintele ALDE, fost ministru al agriculturii.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește comportamentul parlamentarilor PNL și UNPR, „lucrurile au devenit clare”.

„Cât despre PNL și UNPR, lucrurile cred că au devenit astăzi clare. Fuga din sală arată nu numai o jignire pe care au adus-o românilor, prin susținerea unui guvern de tehnocrați, dar și dispreț față de fermieri, care aveau nevoie de o schimbare pentru a-și primi subvențiile la timp”, a argumentat Constantin.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată „Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă”, inițiată de PSD și ALDE, trebuia să fie supusă la vot marți în plenul Camerei Deputaților.

Moțiunea a fost dezbătută luni de deputați, la discuțiile din plen fiind prezent și ministrul Achim Irimescu.

Marți însă, ședința de plen a Camerei Deputaților a fost suspendată din lipsă de cvorum. În sală au fost 170 de deputați, potrivit secretarului Camerei, Niculae Mircovici, care a făcut apel nominal pentru stabilirea prezenței. Cvorumul necesar pentru ședință este de 190.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe