OraNoua.ro
Publicat în 26 august 2015, 16:24 / 225 elite & idei

Daniel Constantin: Mutarea lui Ilie Sârbu pe altă funcție ar fi o pierdere, dar există resurse în PSD

Daniel Constantin: Mutarea lui Ilie Sârbu pe altă funcție ar fi o pierdere, dar există resurse în PSD

Copreședintele ALDE Daniel Constantin consideră că retragerea lui Ilie Sârbu de la conducerea grupului social-democrat din Senat pentru ocuparea unei alte funcții este o pierdere pentru partid, însă este convins că „există resurse în PSD și lucrurile vor merge bine mai departe”.

„Cu siguranță Ilie Sârbu are o experiență bogată atât în administrație, cât și în activitatea parlamentară și o retragere a domniei sale sau mai bine spus o mutare pe altă funcție cu siguranță ar fi o pierdere, dar sunt convins că există resurse în PSD și lucrurile vor merge bine mai departe”, a declarat, marți, Daniel Constantin, la finalul discuțiilor din Comisia de agricultură din Camera Deputaților.

Întrebat dacă această plecare va afecta majoritatea parlamentară, Constantin a răspuns: „Nu va fi afectată majoritatea parlamentară. Sub nicio formă, majoritatea este foarte solidă și nu cred că va exista niciun fel de fisură în sesiunea care va începe săptămâna viitoare”, a subliniat copreședintele ALDE Daniel Constantin.

Potrivit surselor citate, această intenție a fost discutată în cadrul reuniunii de luni a conducerii PSD.

Ilie Sârbu ar urma să facă acest anunț cel mai probabil în viitoarea reuniune a grupului parlamentar.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, preciza luni că liderii partidului se vor întâlni cu senatorii social-democrați duminică, iar cu deputații — luni.

Conform acelorași surse, un posibil înlocuitor al lui Sârbu la conducerea grupului ar fi senatorul Șerban Nicolae. Alte surse susțin că ar fi vorba de Mihai Fifor, președintele Comisiei pentru transporturi și energie din Senat.

Ultima ora:

ObservatorAlina Bârgăoanu, la evenimentul de lansare a raportului „Stop Coronavirus #Disinformation”

PoliticAnca Dragu: „Lucrurile se desfăşoară civilizat la USR PLUS”

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAlina Bârgăoanu, la evenimentul de lansare a raportului „Stop Coronavirus #Disinformation”

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialBarbu Mateescu: Puneți-vă centurile, pilotează PNLClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe