OraNoua.ro
Publicat în 28 octombrie 2015, 18:22 / 259 elite & idei

Daniel Constantin: Oprea va clarifica situația privind accidentul în care a murit polițistul Gigină

Daniel Constantin: Oprea va clarifica situația privind accidentul în care a murit polițistul Gigină

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat, luni, că vicepremierul Gabriel Oprea va clarifica împrejurările în care s-a produs accidentul soldat cu moartea polițistului Bogdan Gigină care se afla în coloana oficială a acestuia.

„Eu cred că e o situație pe care (Oprea — n.r.) o va clarifica. Cred că a început să o clarifice și o va clarifica, sper eu, destul de bine astfel încât toată opinia publică să aibă o imagine foarte clară vizavi de ce s-a întâmplat atunci. Pe de altă parte, sigur că și cei din Justiție au datoria să clarifice cât mai repede și sunt convins că o vor face”, a spus Constantin, la sediul ALDE.

El a arătat că tot acest caz a stârnit „foarte multă compasiune” și e normal într-un astfel de moment ca toată opinia publică să fie foarte atentă. „Cred că partea de comunicare e cea mai importantă”, a adăugat liderul ALDE.

Daniel Constantin a spus că nu a beneficiat niciodată de coloană oficială cu excepția vizitelor externe, pentru că nu a solicitat niciodată acest lucru.

„Au fost coloane oficiale în sensul că au fost vizite externe, lucruri de genul acesta. N-am beneficiat niciodată. (…) Nu am solicitat vreodată acest lucru, decât atunci când am avut vizite externe, atunci când sigur că e normal să se întâmple astfel”, a afirmat Constantin.

Întrebat dacă întoarcerea de la o vizită sau de la o întâlnire cu o coloană oficială e un lucru normal în România, copreședintele ALDE a precizat că acestea sunt lucruri pe care trebuie să le clarifice Justiția.

Pe de altă parte, întrebat dacă este bine pentru Executiv faptul că Gabriel Oprea a rămas în Guvern, Daniel Constantin a spus că acest subiect se va discuta în cadrul coaliției.

„Sunt lucruri care se vor discuta și în coaliție, sunt poziții care se vor lua în perioada imediat următoare. Cred că trebuie să judecăm cu foarte mare atenție tot ce s-a întâmplat și tot ce se va întâmpla de acum înainte”, a spus Constantin.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe