OraNoua.ro
Publicat în 24 iunie 2015, 16:12 / 409 elite & idei

Daniel Constantin: Pentru prima dată identitatea doctrinară europeană a unui partid nu este pusă la îndoială

Daniel Constantin: Pentru prima dată identitatea doctrinară europeană a unui partid nu este pusă la îndoială

Copreședintele ALDE Daniel Constantin consideră că este pentru prima dată în România după 1989 când identitatea doctrinară europeană a unei formațiuni politice nu este pusă la îndoială.

„Le mulțumesc celor din PC care au fost de acord să facă politică la un alt nivel, au sacrificat interesul personal pentru interesul de grup, au dorit ca prin această fuziune mesajele și valorile conservatoare să se audă la un nivel mai înalt, și nu numai să se audă, ci să fie înfăptuite de o nouă forță politică, cu o putere mult mai mare. Este pentru prima oară, după anul 1989, când identitatea doctrinară europeană a unui partid nu este pusă la îndoială. ALDE este parte a familiei europene ALDE și, mai mult decât atât, își propune să promoveze valorile democratice europene așa cum în mod legitim cetățenii români au așteptat în această perioadă, după anul 1989”, a afirmat Daniel Constantin, la Congresul de fuziune PLR-PC.

El susține că a pornit spre noul proiect de la polarizarea politică ce a început după 16 noiembrie 2014 și că ALDE poate fi construit astfel încât să conteze în ecuația electorală din 2016.

„Mai ales după momentul 16 noiembrie 2014, polarizarea politică a început și va continua să fie accentuată. Polarizarea accentuată tinde să aducă, din păcate, în dezbaterea publică poziții exagerate: fie că vin din zona de stângă, fie că vin din zona de dreapta. Populismul și lipsa de compasiune sunt doar două dintre pericolele ce pot apărea ca rezultat al acestui sistem politic bipolar. Vrem să fim o forță a echilibrului, respingem sloganurile lipsite de conținut, respingem programele abstracte în numele unor idei rostite pompos. Credem cu tărie că ideea de interes național este goală de orice conținut dacă ea nu este fundamentată, dacă nu are la bază drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. (…) ALDE poate să fie o alternativă credibilă la marile blocuri politice. (…) Putem să construim astfel încât în 2016 acest partid să conteze în ecuația electorală”, a adăugat Constantin.

Ultima ora:

ObservatorRadu Magdin: C-Suite’s Next Challenge – AI And Disinformation

PoliticMircea Geoană: România ar putea fi prima ţară europeană care să se alăture Antantei pentru protecţia mediului

EconomieMihai Precup: Nu vor mai fi mandate provizorii în consiliile de administraţie

ExternTeodor Baconschi: 33 de ani de la reunificarea Germaniei. De ce Berlinul rămâne stindardul democrației europene

SocialRadu Carp, despre softurile anti-plagiat

EvenimenteLuca Niculescu: O întălnire extrem de interesantă cu senatorii și deputații membri în Comisia pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE

EditorialRadu Magdin: C-Suite’s Next Challenge – AI And Disinformation

CulturaMireille Rădoi: Strada de C’Arte și un gând către generațiile tinereClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe