OraNoua.ro
Publicat în 14 octombrie 2015, 17:16 / 212 elite & idei

Daniel Constantin: Vom veni în Parlament cu un proiect care vizează o restructurare în agricultură

Daniel Constantin: Vom veni în Parlament cu un proiect care vizează o restructurare în agricultură

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a anunțat marți că săptămâna viitoare Parlamentul va fi sesizat cu un proiect de lege care vizează un gen de restructurare în agricultură prin schimbarea conceptului de cooperativă.

„Săptămâna viitoare vom veni, probabil, la Parlament cu un alt proiect de lege foarte important care vizează un gen de restructurare în agricultură și anume legea privind schimbarea conceptului de cooperative în țara noastră. Proiectul creează și o serie de facilități fiscale, astfel încât cei care lucrează individual, cei care au greutăți în a-și începe producția, a-și consolida sau a-și recolta chiar producția obținută să poată să comercializeze în comun, dar cu schimbarea conceptului pe care îl aveam până acum de foarte mulți ani, aș spune chiar zeci de ani, și anume, că rămân proprietari”, a afirmat marți, la Senat, Daniel Constantin, copreședinte ALDE.

Amintind că proprietatea este garantată de Constituție, Constantin a precizat că ALDE este un susținător a ceea ce înseamnă proprietatea individului.

„În egală măsură cred că trebuie să transpunem lucrul acesta în proiectul de lege în sensul ca cei care aleg să intre în cooperative rămân proprietari pe bunuri și în egală măsură pe produsele pe care le obțin, singura obligativitate fiind aceea de a comercializa un procent minim de 50% în comun”, a mai spus Constantin.

El a explicat că sunt vizați câteva sute de mii de fermieri — persoane fizice, care lucrează individual și care au greutăți în a-și înființa cultura în fiecare an.

„Cred că va fi un proiect care va însemna o mică evoluție, ca să spunem așa, în agricultură și sper că prin trecerea de la convingere la stimularea fermierului să reușim să avem acea formă de organizare absolut necesară pentru a fi adaptată la ceea ce înseamnă astăzi economia de piață”, a adăugat Constantin.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe