OraNoua.ro
Publicat în 27 martie 2014, 17:19 / 213 elite & idei

Daniel Dăianu: În ASF ar trebui să rămână cei buni, expertiza trebuie să fie plătită

Daniel Dăianu: În ASF ar trebui să rămână cei buni, expertiza trebuie să fie plătită

de Daniel Dăianu

Prim-vicepreședintele ASF, Daniel Dăianu, a reiterat marți că salariile celor din conducerea ASF au fost reduse cu 30% și urmează să fie returnate toate primele în întregime.

„Unii au returnat primele, alții urmează să le returneze în întregime. Salariile executivilor au fost reduse. Acest lucru este consfințit de o decizie a Comitetului executiv, oamenii vor avea salariii reduse cu 30%”, a spus Dăianu după ce a fost audiat la Comisia de buget din Senat.

Cât privește salariul său, Daniel Dăianu a spus că acesta (n.r. — 12.800 de euro) a fost redus deja cu 30%, admițând că este net superior în raport cu cât câștigă un profesor universitar.

„Sigur că acest salariu, în raport cu cât câștigă un profesor universitar, este net superior. Din acest punct de vedere, în raport cu colegii mei din mediul academic, pot să spun că este un salariu care te poate pune pe gânduri. Întrebarea este dacă am făcut bine că am acceptat o asemenea poziție”, a afirmat Daniel Dăianu.

Pe de altă parte, el a spus că în ASF ar trebui să rămână „cei buni”, cei care într-adevăr lucrează și onorează mandatul dintr-o autoritate de reglementare și supraveghere.

„Expertiza trebuie să fie plătită, așa cum în industria financiară expertiza este plătită. De la o asemenea exigență nu se poate face rabat, altminteri poți să suferi de hemoragie. Subliniez că a doua exigență, cea care trebuie avută în vedere în ceea ce privește salarizarea, este cea care a dominat dezbaterea publică de la noi, trebuie să ții seama de nivelul de dezvoltare al României. Și aici este într-adevăr de judecat dacă se va rămâne cu salariile de acum, nu executivii, este vorba de corpusul ASF-ului, ei trebuie să fie remunerați pentru ca gândul lor să fie numai la ce au de făcut și cu bună credință să-și onoreze mandatul”, a mai precizat Dăianu.

Pe de altă parte, el a admis că sunt discrepanțe în ceea ce privește salarizarea celor care lucrează în industria financiară, față de remunerația celor de la ASF.

„Sunt de acord că sunt date care arată că în industria financiară, în general, la noi, remunerația este sub cea din ASF și aici este de meditat. Dacă vom vedea după o analiză mai temeinică că așa stau lucrurile se va putea lucra și asupra salariilor experților din ASF. Dar această decizie trebuie să fie foarte bine chibzuită”, a spus Dăianu.

Ultima ora:

ObservatorRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe