OraNoua.ro
Publicat în 12 martie 2014, 09:07 / 235 elite & idei

Daniel Dăianu: În piața asigurărilor există carențe în actele normative

Daniel Dăianu: În piața asigurărilor există carențe în actele normative

În piața asigurărilor din România există carențe în actele normative, a declarat marți prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Daniel Dăianu, la finalul audierii sale din Comisia de buget-finanțe din Senat.

„În ceea ce privește piața asigurărilor, avem carențe în actele normative. Au fost senatori care au pledat pentru o intervenție mai fermă a Autorității în ceea ce privește protecția asiguraților.

Pe bună dreptate s-a remarcat, de pildă, că atunci când sunt cazuri flagrante de malpraxis, de abuzuri pe piață, pare că Autoritatea nu intervine.

Nu se poate interveni, de pildă, în stabilirea prețurilor, tarifele practicate de companiile de asigurări. Această interpretare are și ea limitele sale.

Ea poate să fie mulțumitoare într-un sens foarte strâmt”, a spus Dăianu.

Potrivit acestuia, o autoritate de reglementare și supraveghere trebuie să vadă dacă sunt condiții corecte pe piață și dacă se încearcă înlăturarea abuzurilor.

„Eu cred că ar trebui, poate, ca Autoritatea să lucreze împreună cu Consiliul Concurenței, fiindcă peste tot în Europa autoritățile din acest domeniu al supravegherii modului în care funcționează piața din punct de vedere concurențial, deci, asemenea autorități pot să conlucreze cu o autoritate de reglementare și supraveghere a piețelor financiare.

Dacă practicile nu sunt corecte, se poate și trebuie să se intervină, chiar dacă cineva ar putea să spună ‘dar lasă piața să stabilească un preț'”, a explicat prim-vicepreședintele ASF.

 

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe