Adriana
Publicat în 14 mai 2013, 13:09 / 104 elite & idei

Daniel Daianu, previziuni pentru anul 2013

Daniel Daianu, previziuni pentru anul 2013
+ Observator

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Daniel Dăianu, a declarat, la Realitatea TV, că anul 2013 va fi mai bun decât 2012 întrucât România a fost stabilizată macroeconomic, însă a recunoscut că nivelul de trai nu s-a îmbunătăţit.
Sursa: EVZ
„2013 va fi un an mai bun decât 2012, dar o corecţie importantă a deficitului bugetar s-a făcut în 2012 (…) Guvernul Ponta II datorează mult guvernului Ponta I, intr-un an complicat s-a menţinut o cadenţă, consolidare fiscal-bugetară (…) Slăbiciunea instituţională a României nu va fi rezolvată nici de guvernul Ponta şi probabil nici de următorul guvern, dar guvernul Ponta trebuie să se lupte cu ea. Schimbarea nu poate fi instantanee”, a declarat Dăianu, la Realitatea TV.

Potrivit economistului, o primă soluţie ar fi respectarea strictă a legii, în caz contrar el avertizând că oamenii şi-ar putea pierde total încrederea în instituţii, ceea ce ar putea duce la dezordine generalizată. „Nimeni să nu fie deasupra legii, altminteri oamenii îşi pierd increderea in instituii, in guvern, ajung să-şi ia soarta in mâini, ceea ce poate conduce la dezordine generalizată (…) Putem ajunge la grupări paramilitare când oamenii îşi pierd încrederea”, a comentat Dăianu.

El a apreciat că, din punct de vedere macroeconomic, „România arată relativ bine”, dar a recunoscut că „nu trăim mai bine”.

În privinţa privatizării CFR Marfă, Dăianu a subliniat că trebuie făcut cu un operator serios care „să aibă si alonjă financiară pentru că pierderile sunt incă mari, e o interprinfere foarte mare, va fi greu de intors”. „Nu dl Fenechiu privatizează CFR Marfă, e răspunderea acestui guvern. Guvernul face această privatizare in numele statului român, are un mandat. Statul român – cetăţenii, trebuie să câştige în sensul metamorfozării CFR Marfă, o companie care pierde bani”, a mai spus el.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/previziunile-lui-daniel-daianu-cu-privire-la-2013-1036264.html#ixzz2TGPojrPJ
EVZ.ro

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe