OraNoua.ro
Publicat în 19 octombrie 2012, 12:43 / 405 elite & idei

Daniel Dăianu și Emil Hurezeanu participă la VISIONARY PLANNING FOR ROMANIA

Daniel Dăianu și Emil Hurezeanu participă la VISIONARY PLANNING FOR ROMANIA

Experti de prestigiu, atat din tara cat si din strainatate, vin la Cluj pentru a discuta cu noua generatie de lideri, tineri sub 35 de ani din toate domeniile.

Invitati: Adrian Borggreve (profesor managementul conflictului la Universitatea Saxion din Olanda precum si la universitati din Germana, Belgia, Rusia, China; consultant guvernamental in multe zone de conflict), Cristian Parvulescu (analist politic, jurnalist), Daniel Daianu (profesor, economist, membru in Parlamentul European 2007-2009), David Murray (Vice Președinte al Transparency International UK in perioada 2002-2005, Senior Advisor in Departamentul IAG al Guvernului Britanic pe probleme de extractie de petrol și gaze), Emil Hurezeanu (scriitor, analist politic, jurnalist), Hongkey Chung (presedinte APEC), Jacques Bazen (International Relations Officer, Universitatea Saxion), Vasile Boari (profesor la Universitatea Babeș Bolyai, directorul Institutului de Studii Globale al UBB)

In perioada 25-27 octombrie, conferinta Visionary Planning for Romania aduce in prim plan experti din domenii variate (de la economie la managementul conflictului, etica, programe anti-coruptie, consultanta in afaceri, mass-media) intr-o intalnire informala cu tinerii lideri sub 35 de ani, fie ca aceștia activeaza in mediul de afaceri, in institutii publice, ong-uri, Universitate, sau mass-media.

Intr-un context in care analize globale arata ca indiferenta liderilor scade loialitatea angajatilor (vezi Studiul Towers Watson realizat pe 90.000 de angajati din 18 tari), conferinta Visionary Planning for Romania isi propune identificarea unor solutii concrete. Invitatii vor prezenta strategii implementate de aceștia cu succes, tinerilor dispuși sa iși asume o viziune proprie, fara a se aștepta ca alte persoane –autoritati sau superiori ierarhici –  sa o faca in locul lor.

La conferinta sunt așteptate persoane din mediul privat de afaceri, din randul institutiilor publice, din mediul academic (studenti, profesori, cercetatori, angajati), delegati ai ONG-urilor, reprezentanti media. Conferinta are loc pe parcursul a 2 zile de prelegeri și dezbateri, urmate de o a 3-a zi de ateliere tematice cu grupuri restranse de participanti. Discutiile se vor desfașura atat in romana cat și in engleza.

”Cum pot viitorii politicieni romani sa isi creasca credibilitatea concentrandu-se pe castigul comun si nu pe un profit personal, atunci cand sunt in conflict cu reprezentanti ai comunitatilor locale, ai diferitelor regiuni sau tari? Ce inseamna „caștigul comun” in Romania; poate el fi obtinut? Voi incerca sa vin cu exemple practice, care iau in considerare impactul culturii in rezolvarea unui conflict.” explica Adrian Borggreve, profesor de managementul conflictului, negociere și management intercultural la Universitatea Saxion. Adrian Borggreve a fost si trainer-ul membrilor parlamentului Lituanian in tehnici de negociere.

David Murray, specialist cu experienta de peste 30 de ani in consultanta in afaceri, Senior Advisor in cadrul Guvernului Britanic pentru Presedintele IAG (International Advisory Group) pe probleme de petrol si gaze in 2005-2006, declara: “Coruptia contina sa fie un flagel pentru societati din toata lumea si ia forme variate. Consider ca este important ca aceia dintre noi care in trecut am cautat solutii practice de reducere a coruptiei sa incurajam noua generatie de lideri, sa le oferim instrumente si concepte viabile, care sa ii ajute in batalia pentru castigarea integritatii nationale”. in ultimii ani de activitate in domeniul consultantei in afaceri, Daivd Murray s-a implicat mai ales in dezvoltarea standardului EITI (Extractive Industries Transparency Initiative), standard adresat industriilor de petrol, gaze și industriei miniere,menit sa creasca transparenta contributiilor din partea industriilor extractive la economia statelor, in tarile cu resurse naturale.

Principalele subiecte abordate in cadrul conferintei Visionary Planning for Romania de la Cluj vor fi: Modele Practice Anti-coruptie; Principii pentru o cariera cu impact; Exemple practice din Transparency international – David Murray; Etica in pozitii de leadership – Hongkey Chung; Analiza societatii romanesti. Retrospective și perspective. – Emil Hurezeanu; Gasirea echilibrului dintre economie și politica – Daniel Daianu; Implicare civica – Cristian Parvulescu; Provocarile leadership-ului intr-o societate multiculturala și Marketing identitar – Identitatea romanilor in EU – Adrian Borggreve, Cum poate fi administrat bugetul public intr-o maniera responsabila – Daniel Daianu, si leadership responsabil prin media – Emil Hurezeanu. Vineri seara se va da startul sesiunii de workshop-uri, printr-un Panel moderat de Emil Hurezeanu, intitulat “Vision for Romania”, cu participarea lui Cristian Parvulescu, Daniel Daianu, David Murray si alti invitati.

Agenda completa a conferintei poate fi accesata aici. Costul pentru participarea la conferinta variaza intre 30 si 100 Ron, in functie de momentul rezervarii. Pentru studenti este valabil tariful de 30 Ron.

Conferinta este prima din seria de evenimente Responsible Youth Leadership si este organizata de Asociatia pentru Excelenta in Conducere in parteneriat cu Institutul de Studii Globale al UBB.

Despre Organizatori

Coordonatorii proiectului sunt Gabriel Cabau, Research Associate, Institutul pentru Studii Globale al UBB  si Adrian Petrice, Phd Candidate, UBB.

Institutul de Studii Globale Babeș-Bolyai (ISG)  a fost infiintat in ianuarie 2011, cu scopul dezvoltarii și promovarii, in cadrul UBB, a cercetarilor cu tematica globala. ISG a pornit de la premisa ca lumea contemporana nu mai poate fi adecvat inteleasa in lipsa unor abordari holiste.

Asociatia pentru Promovarea Excelentei in Conducere
Asociatia are ca scop facilitarea accesului liderilor romani la resurse de top in domeniul de leadership, facilitand schimbul de experienta intre liderii romani si cei din strainatate. in 2010 forumul APEC l-a avut ca invitat special pe fostul Procuror General al Statelor Unite ale Americii – John Ashcroft.

Ce este Responsible Youth Leadership?
Responsible Youth Leadership este o initiativa nascuta in 2012 care propune crearea unui think thank orientat spre motivarea tinerei generatii la implicare responsabila in sfera publica si in conducere la orice nivel, atat in mediul privat cit si in cel public. Conferinta Visionary Planning for Romania este primul eveniment organizat sub egida Responsible Youth Leadership.

Sponsori si Parteneri in Organizare:
Hotel Opera Plaza, Cluj-Napoca
Banca Transilvania, Cluj-Napoca
Universitatea Babes Bolyai, Cluj Napoca
European Christian Political Movement, Olanda
Saxion University for Applied Science, Olanda

Mai multe informatii in revista Business Point.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe