OraNoua.ro
Publicat în 26 iunie 2013, 19:38 / 482 elite & idei

Daniela Lulache: „Dacă nu cresc profitul Nuclearelectrica în primul an, salariul meu rămâne companiei”

Daniela Lulache: „Dacă nu cresc profitul Nuclearelectrica în primul an, salariul meu rămâne companiei”

Noul manager al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, a declarat că nu îşi va încasa salariul în primul an de mandat dacă nu va creşte profitul societăţii.

„Salariul meu nu a fost încă stabilit. Însă insist asupra unui element; ca la orice manager selectat cu respectarea prevederilor OUG 109/2011, salariul se încadrează în perimetrul reglementării Guvernului privind corelarea cu salariul pe ramură. Această dezbatere despre salarizarea managerului la stat implică cred, două paliere de responsabilitate, faţă de acţionari dar şi faţă de public. În acest sens, angajamentul meu este că la finalul primului an de mandat voi creşte profitul Nuclearelectrica sau, dacă nu, îmi asum ca salariul şi toate beneficiile să rămână companiei”, a explicat managerul Nuclearelectrica.

Numele Danielei Lulache a fost vehiculat de preşedintele Traian Băsescu recent, şeful statului susţinând că toţi directorii de la marile companii de stat au fost clienţi politici.

„În primul rând, rezolvarea problemei de fond este ca în legea de funcţionare a societăţilor comerciale, regii autonome şi instituţii autofinanţate să introducem un articol în care le stabilim salarizarea la nivel de bugetari – o dată. Chestiunea cu domnii de la Asigurări se putea rezolva foarte bine, după părerea mea, amiabil. Cum doamna aceea care a ajuns la Nuclear (Daniela Lulache – n.r.)”, a răspuns Băsescu, întrebat despre salariile mari din companiile de stat.

El a afirmat că Daniela Lulache a încasat de la Fondul Proprietatea „jumătate de milion de dolari, pentru că nu a rămas tot mandatul”.

Daniela Lulache susţine însă că a ajuns în funcţia de director general al Nuclearelectrica ca rezultat al unei proceduri de recrutare şi selecţie, egală ca rigurozitate cu orice procedură similară din mediul privat.

„A fost o selecţie realizată de consultanţi externi în resurse umane, angajaţi de OPSPI. În al doilea rând, am 20 de ani de experienţă în instituţii prestigioase, precum Banca Naţională, Fondul Proprietatea, Raiffeisen Bank, Erste Bank în care funcţiile au fost de responsabilitate implicând management şi expertiză financiară. Am o experienţă care poate fi certificată şi am rezultate care pot fi verificate: în mandatul meu la FP am obţinut în 2009 cel mai mare profit pentru FP, de 730 de milioane lei în condiţiile în care spre comparaţie, profitul FP a fost, în 2010, 456 de milioane lei; am încheiat cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de achiziţii şi fuziuni din anul 2009: vânzarea participaţiilor deţinute de Fondul Proprietatea la companii din grupul CEZ, din care atât Fondul cât şi economia românească au avut de câştigat.Din punctul meu de vedere, orice beneficiu ca manager trebuie să reflecte performanţa şi creşterea profitului şi asta cred că se poate vedea, urmărind rezultatele pe care le-am obţinut în funcţiile şi instituţiile în care am fost”, a precizat Daniela Lulache.

Sursa: Agerpres

Ultima ora:

ObservatorMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

PoliticMarcel Ciolacu, Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EconomieAdrian Bulboacă: Vedem un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii

ExternDan Mihalache: Relațiile Ciprului cu România sunt în continuă dezvoltare

SocialSorin Cucerai: Macarena în cuvinte și imagini

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a primit vizita unei delegații a Agenției Europene de Apărare (European Defence Agency – EDA)

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe