OraNoua.ro
Publicat în 30 octombrie 2013, 19:54 / 200 elite & idei

Daniela Lulache: Opririle neplanificate nu implica niciun risc pentru securitatea nucleara

Daniela Lulache: Opririle neplanificate nu implica niciun risc pentru securitatea nucleara

In legatura cu opririle neplanificate ale Unitatilor 2 si 1 ale CNE Cernavoda din data de 21 octombrie 2013, respectiv, 27 octombrie 2013, facem urmatoarele precizari:

Opririle neplanificate sunt aferente oricarei industrii productive, inclusiv celei nucleare si nu implica niciun risc pentru securitatea nucleara, personal, populatie si mediu.

Acestea sunt evenimente inerente in activitatea curenta a unei centrale nuclearoelectrice, dar sunt tratate cu maxima responsabilitate prin aplicarea unui set unitar de standarde de calitate si siguranta.

Opririle neplanificate ale celor doua Unitati ale CNE Cernavoda reprezinta un procent de 3 ori mai mic decat media inregistrata pe plan mondial la centralele nucleare, fiind un factor asumat si tinut sub control prin programele de intretinere si reparatii ale centralei.

In ceea ce priveste productia de energie electrica anuala planificata, SN Nuclearelectrica SA are in vedere atat opririle planificate, cat si un volum care acopera eventualele opriri neplanificate, determinat pe baze statistice, atunci cand isi stabileste bugetul de venituri si cheltuieli.

Daniela Lulache

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe