Adriana
Publicat în 23 aprilie 2013, 22:24 / 341 elite & idei

Dinu Patriciu: Televiziunea în forma ei clasică va dispărea

Dinu Patriciu: Televiziunea în forma ei clasică va dispărea
+ Observator

„Răzvan Cornețeanu a fost schimbat când trebuia”, a declarat Dinu Patriciu într-un interviu pentru emisiunea X-Pres, realizată de Sabin Orcan la B1 TV. Răspunsul a venit la întrebarea despre schimbările de management produse la Adevărul Holding în 2010, când Răzvan Cornețeanu a fost înlocuit de Peter Imre la cârma Adevărul Holding.

„Am făcut o proastă alegere și am făcut-o din motive dincolo de raționalitatea gestului.” Întrebat dacă se referă Peter Imre (care a cerut executarea silită a lui Patriciu pentru o datorie de 80.000 de euro), Dinu Patriciu a precizat că nu dă nume. „ Nu dau nume. Am făcut o alegere proastă și această alegere a dus Adevărul unde a ajuns”, a mai spus Patriciu.

Întrebat dacă ar mai investi în media, Dinu Patriciu a declarat că ar face-o. „Eu cred că online-ul și presa scrisă au evidente sinergii. Televiziunea în forma ei clasică va dispărea”, a mai precizat omul de afaceri.

Din declarațiile lui Dinu Patriciu la X-Pres:

”Noi nu suntem un caz tipic. Deja televiziunea se modifică, trece către interactivitate. Trece către altceva pe care îl descoperim în fiecare zi. Există mii de canale de televiziune pe care îți poți alege ce vrei să privești, ora la care vrei să privești.”
„Televiziunea nu mai este ceea ce era când cineva îți impunea un program. Acum este online. E o comunicare astăzi. Este altceva.”
”Când se va opri declinul presei românești? Când vom ajunge la ziarele de-o pagină pentru că deja nu mai sunt ziare. Am revenit în țară după multă vreme și i-am cerut asistentei mele să primesc încă de la aeroport ziarele pentru că îmi place să miros cerneala și hârtia să o simt foșnind în mână. M-am uitat cu mare tristețe la grosimea ziarelor. Adevărul avea acum vreo doi anișori 48 de pagini, 64 de pagini, 96 de pagini în unele zile. Astăzi m-am trezit cu niște amărăciuni de 16 pagini, de 24 de pagini. Acestea nu sunt niște ziare, sunt niște ruine. Ziarul adevărat pe care îl iei la subraț acasă este cărămida aceea de la Times.”
www.paginidemedia.ro

Ultima ora:

ObservatorAndrei Stoian: A debutat podcastul „Prezentul Viitorului”

PoliticAlexandru Grumaz: Electroșocul Trump!

EconomieSergiu Manea: BCR a educat financiar peste un milion de români

ExternLaura D. Stifter: Ce se mai întâmplă, în chiar acest moment, prin Rusia?

SocialCsibi Magor: Este foarte ineficient să cauți rezolvări în momentele în care omul are nevoie să fiu ascultat

EvenimenteTiberiu Andrioaiei: România poate și are resurse să devină un furnizor de competențe și echilibru în regiune

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe