Bogdan Daradan
Publicat în 16 noiembrie 2012, 12:38 / 269 elite & idei

Dirk Schuebel: Reunirea cu România este singura soluţie pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să circule fără vize în Europa!

Dirk Schuebel: Reunirea cu România este singura soluţie pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să circule fără vize în Europa!

Ambasadorul Uniunii Europene de la Chişinău, Dirk Schuebel, spulberă mitul guvernării AIE care a promis că în curând basarabenii vor circula fără vize în statele Uniunii Europene, scrie jurnal.md. Liberalizarea regimului de vize va fi posibilă peste câţiva ani, a anunțat recent în cadrul unei conferințe de presă. Diplomatul însă nu a putut spune despre câți ani este vorba.

„Eu întotdeauna am cerut o dată concretă referitoare la regimul fără vize pentru Moldova. Este dificil de spus, însă eu cred că aceasta se va întâmpla în viitorul apropiat şi asta înseamnă în următorii ani”, a precizat oficialul UE.

Declaraţia lui Dirk Schuebel contrazice anunţurile făcute anterior de către oficialii de la Chisinau. Ministrul de Externe, Iurie Leancă, şi premierul Vlad Filat au declarat în repetate rânduri că cetatenii R. Moldova vor fi scutiţi de vize până la sfârşitul acestui an.

Ulterior, demnitarii au vorbit despre un nou termen, mai exact, toamna anului 2013. Atunci urmează să fie semnat Acordul de Asociere. Schuebel a explicat însă că acest lucru nu înseamnă şi liberalizarea regimului de vize.

Concluzia: reunirea R. Moldova cu Romania este singura solutie viabila pentru ca basarabenii sa poata beneficia din plin de avantajele Uniunii Europene

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe