Bogdan Daradan
Publicat în 16 noiembrie 2012, 12:38 / 245 elite & idei

Dirk Schuebel: Reunirea cu România este singura soluţie pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să circule fără vize în Europa!

Dirk Schuebel: Reunirea cu România este singura soluţie pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să circule fără vize în Europa!

Ambasadorul Uniunii Europene de la Chişinău, Dirk Schuebel, spulberă mitul guvernării AIE care a promis că în curând basarabenii vor circula fără vize în statele Uniunii Europene, scrie jurnal.md. Liberalizarea regimului de vize va fi posibilă peste câţiva ani, a anunțat recent în cadrul unei conferințe de presă. Diplomatul însă nu a putut spune despre câți ani este vorba.

„Eu întotdeauna am cerut o dată concretă referitoare la regimul fără vize pentru Moldova. Este dificil de spus, însă eu cred că aceasta se va întâmpla în viitorul apropiat şi asta înseamnă în următorii ani”, a precizat oficialul UE.

Declaraţia lui Dirk Schuebel contrazice anunţurile făcute anterior de către oficialii de la Chisinau. Ministrul de Externe, Iurie Leancă, şi premierul Vlad Filat au declarat în repetate rânduri că cetatenii R. Moldova vor fi scutiţi de vize până la sfârşitul acestui an.

Ulterior, demnitarii au vorbit despre un nou termen, mai exact, toamna anului 2013. Atunci urmează să fie semnat Acordul de Asociere. Schuebel a explicat însă că acest lucru nu înseamnă şi liberalizarea regimului de vize.

Concluzia: reunirea R. Moldova cu Romania este singura solutie viabila pentru ca basarabenii sa poata beneficia din plin de avantajele Uniunii Europene

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa: Fără schimbarea comportamentelor individuale nu ne vom putea schimba ca societate

PoliticAnca Dragu: „Vă îndemn să vă programaţi pentru vaccinare”

EconomieSergiu Manea: Propunerea noastră trebuie să fie despre valoare adăugată

ExternSilviu Nate: De ce Marea Neagră a devenit o variabilă indispensabilă în calculul geopolitic global?

SocialCorina Murafa: Fără schimbarea comportamentelor individuale nu ne vom putea schimba ca societate

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, Ionuț Stanimir, Ciprian Stănescu: Future Youth Summit

CulturaVasile Pușcaș: ”Onestitatea istoricului”. Înainte de a scrie istoria românilor, a învățat limba lor

EditorialFlorin Luca: Despre competenţele viitoruluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe