OraNoua.ro
Publicat în 18 decembrie 2012, 20:14 / 333 elite & idei

Doina Banciu, Dan Mircea Cipariu și Solomon Marcus premiați la Gala Comunic@ţii Mobile 2012

Doina Banciu, Dan Mircea Cipariu și Solomon Marcus premiați la Gala Comunic@ţii Mobile 2012

Trei companii din sfera comunicaţiilor mobile şi internet, una care oferă, în plus, şi servicii de televiziune, dar şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/ au fost premiate, miercuri seară, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Galei Comunic@ţii mobile, desfăşurată în aula Bibliotecii Academiei Române.

În cadrul evenimentului, în urma voturilor exprimate de către trei jurii de specialitate, Orange România şi Vodafone România au fost recompensate cu distincţiile ‘Best telecom operator’, respectiv ‘Best technology 2012’ pentru implementarea 4G LTE.

De asemenea, Romtelecom şi Cosmote au primit premiul ‘Best mobile service’, în timp ce ANCOM a câştigat secţiunea rezervată ‘Best CEO’.

În ceea ce priveşte conţinutul media, site-ul sinau.ro a ieşit învingător la categoria ‘Best content’, iar Micropayment şi Simplus au fost desemnate cele mai bune platforme mobile.

Totodată, premiul ‘Best mobile aplication 2012’ a revenit companiei Taxi Bit, în timp ce Serviciul de urgenţă 112 şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale /STS/ au fost recompensate cu titlul de ‘Cea mai bună campanie’.

Coreenii de la Samsung au ieşit învingători la categoria ‘Best mobile terminal 2012’ datorită smartphone-ului Galaxy S3, iar terminalul Ipad de la Apple a câştigat premiul ‘Best tablet’.

Organizatorii Galei au acordat şi două premii speciale: unul companiei Maguay – pentru 20 de ani de activitate, şi un altul celor de la Lenovo – ‘Best IT performance’.

La ediţia a IX-a a Galei Comunic@ţii mobile 2012, au mai fost premiaţi academicianul şi profesorul Solomon Marcus, scriitorul Dan Mircea Cipariu (‘Cea mai bună carte a anului 2012’ pentru ‘Singurătatea vine pe facebook’), directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, Doina Banciu (pentru coordonarea volumului ‘Internet şi domeniile.ro’), precum şi Editura Nemira (pentru lucrarea colectivă Almanahul Anticipaţia).

În plus, premiul de jurnalistul/bloggerul anului 2012 i-a revenit lui Victor Kapra.

Publicaţia ‘Comunic@ţii mobile’ a organizat, miercuri seară, ediţia a IX-a a Galei cu acelaşi nume, evenimentul fiind precedat, ca în fiecare an, de un seminar de specialitate având ca temă piaţa comunicaţiilor mobile din România.AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe