Adriana
Publicat în 19 iunie 2012, 15:41 / 290 elite & idei

Doina Banciu, la prima dezbatere din România dedicată analizei evoluției Small Cells

Doina Banciu, la prima dezbatere din România dedicată analizei evoluției Small Cells

Doina Banciu, director general al ICI, va participa la prima dezbatere din România dedicată analizei evoluției Small Cells (femtocell, picocell, metrocell și microcell), care îmbunătățește experiența 3G și pregătește platforma apariției generației viitoare 4G – LTE.  Evenimentul este organizat de revista COMUNIC@ȚII Mobile pe data de 25 iunie 2012, ora 11.00 , la Hotel Hilton Bucuresti.

Această dezbatere urmărește 3 obiective:

1. Identificarea strategiilor operatorilor mobili de dezvoltare a small cells și WiFi
2. Planurile de lansări tehnologice ale furnizorilor de echipamente de infrastructură
3. Adopția noilor tehnologii small cells și WiFi de către ISP-iștii din România în eforturile de pregătire a NGN (Next Generation Networks)
Context tehnologic:
În următorii 5 ani, traficul mobil se va face în proporție de aproape 60% prin small cells și soluţii WiFi, estimează analiștii de la JuniperResearch într-un foarte recent raport dat publicității pe 6 iunie a.c. De asemenea, până în 2016, ponderea acestor small cells va crește constant, ajungând la 12% din traficul total de date descărcate.
Astfel, pe măsură ce explozia traficului de date pe terminalele mobile se va accentua în următorii ani, furnizorii de soluții vor fi tot mai preocupați de găsirea unor modalități prin care să reducă presiunea care se pune pe rețelele lor din cauza proliferării dispozitivelor inteligente conectate. Rezolvarea poate veni din implementarea propriilor reţele de hotspot-uri WiFi și din oferirea unor soluţii de small cells pentru utilizatorii finali.
Deși, inițial, aceste small cells au fost implementate pentru a îmbunătăţi acoperirea reţelei, furnizorii de servicii încep din ce în ce mai mult să le ofere ca soluții de offload, integrându-le, într-o singură unitate, cu tehnologia WiFi. Mai mult, implementarea de celule integrate aduce și mai multe beneficii operatorilor de rețea, pe lângă îmbunătățirea acoperirii și a rezolvării problemelor de congestie a traficului, astfel încât serviciile de date pot fi extinse și către dispozitivele non-celulare, de genul tabletelor cu WiFi, ceea ce pentru operatori reprezintă o oportunitate pentru generarea de noi surse de venituri.
Articol publicat pe http://www.comunic.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe