Bogdan Daradan
Publicat în 1 iunie 2012, 12:09 / 297 elite & idei

Dorin Chirtoacă a fost ales copreședinte al Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic

Dorin Chirtoacă a fost ales copreședinte al Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic

Primarul general al municipiului Chisinău, Dorin Chirtoacă, a fost ales copresședinte al Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic (CORLEAP). Evenimentul a avut loc în cadrul reuniunii CORLEAP, care s-a desfășurat în perioada 30 – 31 mai la Bruxelles, Belgia. CORLEAP reprezinta un organ de lucru pe lânga Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene, cunoscuta drept „vocea autoritatilor locale la nivelul Uniunii Europene”.
Dorin Chirtoaca a fost ales copreședinte al CORLEAP alături de doamna Mercedes Bresso, președinte al Comitetului Regiunilor al UE. Primarul de Chisinău a fost ales prin consens, de reprezentanții tuturor țărilor din cadrul Parteneriatului Estic – Georgia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan și Armenia. Mandatul lui Dorin Chirtoacă este de 6 luni, după care va fi transmis prin rotație către celelalte state membre ale Parteneriatului Estic.
Este pentru prima dată când un reprezentant al Republicii Moldova e ales în fruntea acestei organizații. De menționat că în luna septembrie a anului curent, la Chișinău se va desfășura cea de-a II-a reuniune anuală a Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe