OraNoua.ro
Publicat în 5 martie 2014, 13:43 / 197 elite & idei

Doru Lionăchescu – Resource Partners a preluat World Class Romania

Doru Lionăchescu – Resource Partners a preluat World Class Romania

Fondurile aflate în administrarea Resource Partners au achiziţionat un pachet majoritar în World Class Romania, printr-o structură de tip management buyout. Această tranzacţie a marcat prima investiţie a Resource Partners în România.

World Class este cel mai mare lanţ de centre de fitness din România, introducând conceptul de cluburi de fitness moderne în anul 2000, atunci când a deschis primul său centru în Bucureşti. De atunci, compania şi-a extins reţeaua până la 11 cluburi în 3 oraşe din România.

Resource Partners a fost consiliat de RTPR Allen&Overy şi de Ernst&Young iar echipa de management a fost consiliată de Capital Partners şi TSAA.

„Este una dintre foarte putinele tranzactii care s-au mai inchis cu succes in ultima vreme, pe fondul situatiei politice locale si regionale complicate si al incertitudinilor investitionale de tot felul” a declarat Doru Lionăchescu, președintele Capital Partners, pentru OraNoua.ro.

Resource Partners este unul dintre cei mai activi investitori cu capital privat din Europa Centrală şi de Est, specializat în finanţarea creşterii companiilor din sectorul bunurilor şi serviciilor de consum din această regiune. Resource Partners administreaza fonduri ale unor instituţii financiare importante, cum ar fi: Ardian, European Bank of Reconstruction and Development, European Investment Fund şi Rabobank.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe