Dragos Jaliu: Hai în acceleratorul nostru de afaceri cu impact social! Vei beneficia de mentorat & finanțare (55k -100k euro) și sprijin în acces ulterior la capital
Vrei să pornești un business „altfel”? Te sprijinim să faci primii pași în antreprenoriatul social!
Dacă ai o idee de afaceri focalizată pe impactul social, dacă urmărești mai degrabă rezolvarea unei probleme la nivelul comunității sau societății decât obținerea de profit, atunci această oportunitate ți se potrivește la fix. Alătură-te acceleratorului nostru de afaceri sociale!
***
NOU! Am lansat concursul de planuri de afaceri! Perioada de depunere este 02.02.2021 (ora 13.00) – 19.02.2021 (ora 18.00). Ești interesat/interesată să intri în competiție?
1. Consultă metodologia concursului de planuri de afaceri AICI.
2. Pregătește-ți aplicația în conformitate cu formatele standard și informațiile cuprinse în metodologie și anexele acesteia.
3. Transmite online aplicația până la termenul limită (19.02.2021, ora 18.00). Accesează formularul de transmitere AICI.
***Ce facem? Te ajutăm să…
Înțelegi mai bine ce înseamnă antreprenoriatul social și de ce ar trebui să îl consideri ca opțiune de carieră și de dezvoltare
Îți stăm la dispoziție cu răspunsuri la întrebările pe care le ai privind proiectul. Ne poți scrie pe antreprenoriat@fonduri-structurale.ro.
Îți structurezi ideile într-un plan de afaceri
În cadrul proiectului, în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021 am organizat cursuri de antreprenoriat social, cu certificare națională în conformitate cu Ordonanța nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților.
Cursurile s-au finalizat cu examen de certificare a cunoștințelor. În total, la nivelul proiectului am atins următoarele rezultate: 102 de participanți la cursuri și 98 de absolvenți (21 persoane certificate în ocupația „Antreprenor în economia socială” și 77 în ocupația „Manager de întreprindere socială”).
Condiții pentru aplicarea în proiect:
- Domiciliul sau reședința (viză de flotant) în oricare localitate cu excepția Bucureștiului și celor din județul Ilfov.
- Idee de afacere socială în domeniul non-agricol, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.
- Cel puțin studii medii absolvite (liceu).
- Persoane care nu au mai participat la cursuri de „Antreprenor în economia socială” sau „Manager de întreprindere socială” finanțate din fonduri nerambursabile.
- Persoane care nu fac parte din categoia de tineri NEETs (tinerii NEETs sunt tinerii sub 24 de ani inclusiv care nu urmează o formă de învăţământ, nu sunt angajați și nu sunt cuprinși într-un program de formare profesională.
Consultă metodologia de selecție pentru înscrierea la cursurile de antreprenoriat social AICI. (Notă: Am finalizat înscrierile în proiect în noiembrie 2020, iar cursurile în ianuarie 2021)
Găsești finanțare
Chiar în cadrul acceleratorului nostru oferim finanțare de maximum 100.000* de euro/afacere! Urmare a finalizării cursurilor, pe 2 februarie 2021 am lansat competiția de planuri de afaceri în urma căreia vom selecta cel puțin 11 antreprenori și afacerile sociale propuse de aceștia. Competiția de planuri de afaceri este deschisă atât persoanelor care au absolvit cursurile în cadrul proiectului Social Start-Up, cât și persoanelor din afara proiectului, dar care au absolvit un curs de „Antreprenor în economia socială” sau „Manager de întreprindere socială”.
Atenție! Doar maxim 10% din locurile la finanțare pot fi ocupate de persoanele din afara proiectului, în conformitate cu cerințele impuse pe linia de finanțare în cadrul căreia este finanțat proiectul Social Start-Up (Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale – AP 4/PI 9.v/OS 4.16 – din cadrul POCU).
Perioada de depunere a planurilor de afaceri este 02.02.2021 (ora 13.00) – 19.02.2021 (ora 18.00). Ești interesat/interesată să intri în competiție?
1. Consultă metodologia concursului de planuri de afaceri AICI.
2. Pregătește-ți aplicația în conformitate cu formatele standard și informațiile cuprinse în metodologie și anexele acesteia.
3. Transmite online aplicația până la termenul limită (19.02.2021, ora 18.00). Accesează formularul de transmitere AICI.
Îți îmbunătățești abilitățile de antreprenor
Dacă te vei număra printre antreprenorii selectați în urma competiției, vei intra într-un program de consiliere și mentorat personalizate pentru începerea și dezvoltarea afacerii. Estimăm că vom începe aceste activități în luna aprilie 2021.
Pornești și să dezvolți afacerea
Te sprijinim pe tot parcursul înființării afacerii și implementării planului de afaceri. Îți vom fi alături nu doar ca finanțator, ci și ca partener și sprijin constant astfel încât să-ți atingi obiectivele sociale și de business și să utilizezi finanțarea în bune condiții.
Găsești noi oportunități
Creștem deja o comunitate de peste 160 de start-up-uri pe care le sprijinim și finanțăm prin programele de accelerare pe care le derulăm în prezent pe care o vom completa cu peste 30 de afaceri sociale în următorul an. La acestea se adaugă rețeaua de experți și afaceri cu care suntem în contact prin inițiativele fonduri-structurale.ro și comunitățile antreprenoriale și profesionale din care facem parte. Ne propunem să dezvoltăm o comunitate antreprenorială vibrantă și să ne conectăm cu toții într-un ecosistem funcțional și generator de noi oportunități și idei!
www.fonduri-structurale.ro
Ultima ora:
ObservatorCristina Popescu: Romfilatelia prezentă la Evenimentul de comemorare dedicat victimelor atacului terorist din 7 octombrie 2023, în Israel
PoliticKlaus Iohannis, mesaj de Ziua Mondială a Educației: A te dedica formării unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații
EconomieCristian Sporiș: Aderarea la OECD echivalează cu un certificat de bună purtare pentru România
ExternNicolae Ciucă: România rămâne un partener de încredere al Israelului în lupta împotriva terorismului
SocialMarian Staș: România 2024-2029 | Ieşirea din mediocritate. Schimbarea paradigmei educaţiei -leadership real în acţiune
EvenimenteCristina Popescu: Romfilatelia prezentă la Evenimentul de comemorare dedicat victimelor atacului terorist din 7 octombrie 2023, în Israel
EditorialIuliana Stan: Ce este cultura de organizație?
CulturaCristina Popescu: Cultura. De la tradiție la societatea informațională
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe