Matei Bogdan
Publicat în 19 mai 2021, 14:26 / 75 elite & idei

Dragoș Preda participă la „Romania încotro? Redresarea socio-economică durabilă și digitală”

Dragoș Preda participă la „Romania  încotro? Redresarea socio-economică durabilă și digitală”

“Declarația de la Porto schimba și valoarea in lingvistica limbii romane … deja se vorbește la nivel international de trecerea de la orașe și comunități SMART (DEȘTEPTE) la orașe și comunități INTELLIGENT (INTELIGENTE).
Modul în care trăim, muncim și ne dezvoltam se schimbă. Arhitectura urbană, a spațiului convivial (ca sa abordam si un termen din limba franceza) a lumii se schimbă pe măsură ce noile orașe / spații de dezvoltare umana (as putea folosi acest termen, pentru a defini un nou tip de dezvoltare pe care-l trăim in prezent) întorc spatele economiei tradiționale și se îndreaptă spre un viitor inteligent.
Un oraș inteligent se caracterizează prin locul său în noua economie, cu un angajament față de capitalul cultural, mediile inovatoare, diversitatea, inteligența socială ridicată și inovația digitală.
De obicei, are diversitate în relațiile sociale, o capacitate ridicată de imaginație și inovație centrală pentru creativitatea populației și a instituțiilor sale de generare a cunoașterii, precum și o interfață digitală într-o evoluție rapidă spre comunicare și co-creare de cunoștințe.” – Dragos Preda

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe