Matei Bogdan
Publicat în 2 iunie 2021, 11:03 / 44 elite & idei

Elena Calistru: Buletin de București – Dacă vreți să susțineți presa de investigații la nivel local, acesta e momentul

Elena Calistru: Buletin de București – Dacă vreți să susțineți presa de investigații la nivel local, acesta e momentul

Sunt aproape doi ani de când Buletin de București a venit pe lume. Și îmi este din ce în ce mai clar că acest produs media începe să se maturizeze și în curând o să o ia pe drumul său.
Nu știu dacă v-am zis asta vreodată, dar unul dintre motivele pentru care iubesc așa tare proiectul ăsta e și acela că ne înțelegem cumva foarte bine limitele – de exemplu, eu nu am citit niciodată un articol de acolo înainte de publicare, iar Oana Despa mi-a dat mereu heads up de tipul „vezi că publicăm ceva nasol, o să vină niște hate” sau „avem bani de avocat?”. Atât cât trebuie să știu. Ah, iar când o văd pe Bianca Albu cum crește ca jurnalistă sau când îl văd pe Cătălin Doscaș cum reușește să se țină de subiecte de mediu pentru care puțină lume are determinarea să le acopere cât o fi nevoie… mă umflu și eu nițel de mândrie că am reușit să îi ajutăm măcar la început cu construit o redacție de la zero.
Așa că începem încet-încet să facem redacția asta și independentă financiar. Sigur, încă apelatul la granturi e de bază, însă încercăm pentru prima dată și o campanie de fundraising alături de Press Start. Mai precis, fetele de la Buletin de București a pus de un parteneriat cu colegi din Bulgaria și vor să vadă împreună ce s-a întâmplat cu achizițiile din pandemie care sunt suspecte de corupție în cele două țări.
Dacă vreți să îi susțineți presa de investigați la nivel local, acesta e momentul. Cei de la Press Start mai pun și ei un ban (dublează orice donație până la 1000 euro).
Toate detaliile, aici.
Mulțumiiiim! (și poate le facem și petrecere de majorat jurnalistic acum că ne relaxăm cu restricțiile)

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe