OraNoua.ro
Publicat în 29 ianuarie 2014, 13:08 / 257 elite & idei

Emil Hurezeanu: Poate că premierul are nevoie de tonus, poate statul infinit în studioul de televiziune îl obosește

Emil Hurezeanu: Poate că premierul are nevoie de tonus, poate statul infinit în studioul de televiziune îl obosește

„Premierul trebuie să stea la butoane, e dispecerul-șef, dar poate are nevoie de tonus, poate statul infinit în negocieri, în studioul de televiziune îl obosește, îi provoacă epuizare. Nu vrei să ai un premier tonifiat? Mai ales că mai urmează un viscol”, a spus Emil Hurezeanu în „Jurnalul de seară” de la Digi24TV.

 

„Suntem în situația în care tot ce se întâmplă trebuie să se știe, asta face parte din lumea noastră. E spre binele lumii noastre că tot ce se întâmplă se ciocnește de o dorință a intermediarilor de a ști, ca să spună mai departe. Mai bine mai multă isterie, decât nicio informație”, a spus Emil Hurezeanu în legătură cu modul în care presa a relatat despre viscolul din ultimele zile.

„Mă întreb în ce măsură o preocupare compulsivă a presei pentru fiecare detaliu al politicianului surprins pe picior greșit îl face mai alert, mai sensibil la afacerea publică sau mai ingenios în a căuta subterfugii, refugii din fața opiniei publice. Cred că există o preocupare mai intensă de a fi pe fază, când ești politician, decât de a te retrage. De exemplu, Victor Ponta la prima vedere poate spune că a delegat, un premier face asta. Un vicepremier s-a ocupat în sfârșit de ceea ce trebuia să facă tot timpul – Oprea, 24 de ore a stat acolo – a urmat Dragnea. Premierul trebuie să stea la butoane, e dispecerul-șef, dar poate are nevoie de tonus, poate statul infinit în negocieri, în studioul de televiziune îl obosește, îi provoacă epuizare. Nu vrei să ai un premier tonifiat? Mai ales că mai urmează un viscol. Vrei să-l trimiți pe premier cu elicopterul, să dea cu lopata, ca Mihai Răzvan Ungureanu acum doi ani? O lopată în plus sau minus acționată de premier se poate să producă minuni. Dar m-aș mira. Unul însă care stă la masa verde după un joc de baschet s-ar putea să facă treaba mai bine”, a subliniat Emil Hurezeanu.

„Multă lume vrea foarte mult în astfel de perioadă. Sunt șoferi care pleacă pe drumuri deși știau că urmează cod roșu, portocaliu. Unii sunt revoltați că nu au primit croissant și ceai fierbinte. Cine să le dea așa ceva? E și din cauza lor. România este oricum o țară ciudată, de exemplu nu respectă interdicția riguroasă pentru mașini peste un anumit tonaj în weekenduri. În alte țări, sâmbăta și duminica circulă numai mașinile obișnuite”, a mai spus el.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe