Bogdan Daradan
Publicat în 24 octombrie 2012, 20:52 / 316 elite & idei

Eugen Carpov: Chişinăul invită Tiraspolul la negocieri pentru Zona de Liber schimb

Eugen Carpov: Chişinăul invită Tiraspolul la negocieri pentru Zona de Liber schimb

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a invitat Tiraspolul să ia parte la negocierile privind Zona de Liber schimb cu Uniunea Europeană.

“Am propus din start Tiraspolului să participe împreună cu delegaţia moldovenească la aceste negocieri pentru ca să aibă toată capacitatea să intervină atunci când când vor fi discutate aspect ce vizează comunitatea de afaceri din regiunea transnistreană”, a menţionat Carpov.

“Prin această adresare vreau să fac şi un apel către cei de la Tiraspol să examineze încă o dată nivelul lor de participare care trebuie urgent ridicat. Reprezentanţii lor sunt invitaţi la toate şedinţele, la toate grupurile de lucru care au loc la Chişinău sau Bruxelles pentru ca să vină, să participe, să ştie ce se întâmplă şi să-şi programeze acţiunile viitoare”, a explicat vicepremierul.

Menţionăm că acordul privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între Republica Moldova şi Uniunea Europeană asigură integrarea economică a Republicii Moldova în UE şi presupune liberalizarea graduală a comerţului cu bunuri şi servicii, libera circulaţie a forţei de muncă, reducerea taxelor vamale, barierelor tehnice şi netarifare, abolirea restricţiilor cantitative şi armonizarea legislaţiei RM la cea a Uniunii Europene.

Ultima ora:

ObservatorDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternIulian Chifu: Pentru un contract ratat cu submarine, Franţa împinge UE spre confruntare transatlantică

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe