Bogdan Daradan
Publicat în 22 octombrie 2012, 22:16 / 255 elite & idei

Eugen Carpov: Maşinile care deţin plăcuţe de înmatriculare transnistrene vor putea circula în U.E.

Eugen Carpov: Maşinile care deţin plăcuţe de înmatriculare transnistrene vor putea circula în U.E.

Mașinile care dețin plăcuțe de înmatriculare transnistrene și care acum pot circula doar în spațiul CSI ar putea merge fără probleme și pe teritoriul Uniunii Europene. Despre aceasta a anunțat vicepremierul pentru Reintegrare și principalul negociator în problematica transnistreană din partea Chișinăului, Eugen Carpov.

Eugen Carpov a enumerat o serie de pași pe care trebuie să-i urmeze administrația de la Tiraspol în acest sens. „În primul rând, documentele de înregistrare a automobilelor trebuie să fie eliberate de o autoritate recunoscută. Am propus Tiraspolului să respecte reglementările Convenţiei de la Viena cu privire la traficul rutier. Am consultat partenerii internaționali și am primit recomandări scrise. Problema circulației legale a unităților de transport din regiunea transnistreană poate fi soluționată prin elabrarea unui nou design pentru aceste plăcuțe. El trebuie să corespundă standardelor internaționale și el trebuie să aibă o legătură cu statul pe care le emite, cu Republica Moldova”, a explicat vicepremierul în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, Carpov a menţionat că Tiraspolul a venit deja cu o versiune, însă ea este „puţin diferită” de viziunea Chişinăului. „Ei sunt de acord să lucrăm în această direcție. Am venit în întâmpinarea unui altuia. Până acum nici măcar nu discutam la acest subiect. Noi trebuie să convenim cum vor arăta ele, iar cine o să le elibereze – este o procedură tehnică. Evident că Registrul trebuie să fie ținut în comun. Asta nu înseamnă că trebuie să fie neapărat realizate la Chișinău. Pot fi confecționate și la Tiraspol. Momentul eliberării trebuie să fie unul coordonat”, a adăugat Carpov.

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa: Fără schimbarea comportamentelor individuale nu ne vom putea schimba ca societate

PoliticAnca Dragu: „Vă îndemn să vă programaţi pentru vaccinare”

EconomieSergiu Manea: Propunerea noastră trebuie să fie despre valoare adăugată

ExternSilviu Nate: De ce Marea Neagră a devenit o variabilă indispensabilă în calculul geopolitic global?

SocialCorina Murafa: Fără schimbarea comportamentelor individuale nu ne vom putea schimba ca societate

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, Ionuț Stanimir, Ciprian Stănescu: Future Youth Summit

CulturaVasile Pușcaș: ”Onestitatea istoricului”. Înainte de a scrie istoria românilor, a învățat limba lor

EditorialFlorin Luca: Despre competenţele viitoruluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe