OraNoua.ro
Publicat în 8 iunie 2016, 14:24 / 220 elite & idei

Eugen Tomac: Am depus plângere împotriva a 43 de foști și actuali consilieri ai PSD și PNL privind coruperea voturilor

Eugen Tomac: Am depus plângere împotriva a 43 de foști și actuali consilieri ai PSD și PNL privind coruperea voturilor

Candidatul PMP la Primăria sectorului 1, Eugen Tomac, a anunțat joi că a depus o plângere împotriva a 43 de persoane, foști și actuali consilieri ai PSD și PNL, pe care îi acuză de încurajare a „coruperii voturilor”.

„La sectorul 1, unde candidez, se întâmplă lucruri interesante. (…) Primăria este blocată din punct de vedere al activității de mai bine de un an, deși majoritatea consiliului este formată din consilieri ai PNL, deci au majoritate largă de 14 din 27, Primăria este condusă de un reprezentant al PSD, PSD având mult mai puțini consilieri. Este o dovadă foarte clară că, din punct de vedere politic, PNL a cedat deja Primăria sectorului 1. (…) Cred că instituțiile statului trebuie să vegheze cu foarte mare atenție la ceea ce se întâmplă în sectorul 1. Noi am depus ieri (miercuri — n.r.) la Poliție o listă cu 43 de nume, oameni, foști demnitari, foști consilieri locali, inclusiv consilieri locali în funcție la această oră, care au această tendință de a încuraja ceea ce numim noi coruperea voturilor. Cred că este foarte important ca instituțiile statului să vegheze cu foarte multă atenție spre aceste persoane, repet, membri PSD și PNL care cred că la ora actuală se mai pot vinde sau cumpăra voturi în sectorul 1”, a declarat Eugen Tomac, într-o conferință de presă.

El a adăugat că, în calitate de candidat, se bate „onest” pentru Primăria sectorului 1 și ar vrea ca „aceste practici ticăloase să înceteze”.

„Sunt convins că instituțiile statului își vor face și de data aceasta datoria. Asta ca să o știe și domnul Arnăutu de la PSD și domnul Stamulea de la PNL că s-a închis povestea cu cumpăratul voturilor. Este foarte important ca și cetățenii să înțeleagă că am intrat într-o altă etapă și este important ca oamenii să voteze în cunoștință de cauză nu fiind manipulați prin metode și practici care au funcționat până în prezent”, a afirmat Tomac.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe