OraNoua.ro
Publicat în 27 ianuarie 2016, 18:01 / 185 elite & idei

Eugen Tomac: Lucrarea începută în 1859, atunci când s-au unit cele două Principate, rămâne de actualitate

Eugen Tomac: Lucrarea începută în 1859, atunci când s-au unit cele două Principate, rămâne de actualitate

Deputatul Mișcării Populare (MP), Eugen Tomac, a declarat duminică, în deschiderea Conferinței Românilor de Pretutindeni de la Palatul Parlamentului, că lucrarea începută la 1859 rămâne de actualitate, având în vedere că națiunea română nu este întreagă.

„Lucrarea începută în 1859, atunci când s-au unit cele două Principate, rămâne de actualitate și astăzi pentru că națiunea noastră nu este întreagă și cred că este un bun prilej de a discuta astăzi și despre acest subiect”, a spus Tomac.

El le-a mai transmis celor aproximativ 400 de români din Diaspora aflați în sală că prezența lor numeroasă reprezintă un semnal important adresat statului român, în contextul în care evenimentul este organizat fără implicarea instituțiilor statului, ci de deputatul Tomac, în parteneriat cu un comitet de inițiativă format din Federația Asociațiilor de Români din Europa, Fundația Națonală pentru Românii de Pretutindeni, Consiliul Româno-American și Asociația Românilor din Italia.

La primul atelier al Conferinței a sosit și fostul președinte Traian Băsescu.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe