OraNoua.ro
Publicat în 30 septembrie 2015, 16:58 / 247 elite & idei

Eugen Tomac: Moțiunea de cenzură nu va reuși; PMP votează pentru plecarea lui Victor Ponta

Eugen Tomac: Moțiunea de cenzură nu va reuși; PMP votează pentru plecarea lui Victor Ponta

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, duminică, la Ploiești, că parlamentarii acestui partid vor vota moțiunea de cenzură pentru ca premierul Victor Ponta să plece din fruntea Guvernului, arătând însă că moțiunea nu va trece pentru că PNL „mimează actul de opoziție”.

„În prezent, în Mișcarea Populară sunt șase colegi parlamentari. (…) Deși PNL mimează actul de opoziție, pentru că un partid aflat în opoziție și care vrea să dărâme un guvern utilizează toate mijloacele democratice pe care le are la dispoziție, nu o face cu toată convingerea și, din păcate, această moțiune de cenzură nu va reuși. Acesta este punctul nostru de vedere. În mod sigur, parlamentarii Mișcării Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria”, a declarat Tomac.

Acesta a subliniat că Ponta, care a fost trimis în judecată de DNA, „se ține de scaunul de premier”, o astfel de situație fiind de nepermis într-un stat din Uniunea Europeană.

„De altfel, suntem singurul partid de opoziție care a ieșit în stradă imediat ce a fost pus sub urmărire penală premierul României. Nu discutăm despre persoane, discutăm despre importanța funcției. Într-un stat democratic, într-un stat din UE, (…) este de nepermis ca șeful Executivului să fie implicat într-un asemenea scandal și să se țină de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, există toate elementele pentru care domnia sa trebuia să plece demult din funcție”, a mai spus Eugen Tomac.

De asemenea, președintele PMP consideră că moțiunea putea fi „mult mai consistentă”, având în vedere dificultățile cu care se confruntă România.

„Cred că PNL mimează actul de opoziție pentru că, în timp ce se citea moțiunea de cenzură în Parlament, care putea fi mult mai consistentă, având în vedere dificultățile grave, atât sociale, economice, inclusiv în agricultură, cu care se confruntă România. Au fost omise (aceste dificultăți—n.r.) din acest document, drept dovadă că este doar un act mimat de Opoziție”, a mai spus Tomac.

Președintele PMP a participat duminică, la Ploiești, la Conferința județeană a organizației Prahova a partidului.

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe