OraNoua.ro
Publicat în 6 aprilie 2016, 18:10 / 237 elite & idei

Eugen Tomac: Parlamentul blochează înființarea Comisiei pentru aflarea adevărului cu privire la masacrul de la Fântâna Albă

Eugen Tomac: Parlamentul blochează înființarea Comisiei pentru aflarea adevărului cu privire la masacrul de la Fântâna Albă

Deputatul Eugen Tomac susține că Parlamentul blochează înființarea Comisiei pentru aflarea adevărului cu privire la masacrul de la Fântâna Albă, acuzând PNL și PSD „de ignoranță și lipsă de respect”.

„Acum 75 ani, în prima zi a lui aprilie, la Fântâna Albă au murit, secerați de mitralierele sovietice, peste 3.000 de români nevinovați care nu-și doreau decât să se întoarcă în țara lor. Astăzi, tocmai cei care trebuie și au puterea să afle adevărul și să le onoreze amintirea aleg să tacă, ignorând cu bună știință o crimă neelucidată”, a afirmat Tomac, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Tomac a cerut, acum un an, constituirea unei comisii pentru adevăr cu privire la masacrul de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941, dar aceasta nu a fost înființată.

„A trecut un an, iar PSD și PNL nu și-au desemnat încă membrii în această comisie, blocând astfel în mod intenționat constituirea acesteia. Regret să constat lipsa de respect și disprețul liberalilor și social-democraților. Este o atitudine josnică, pe care nu am cum să n-o condamn. România nu cunoaște nici măcar numărul exact al morților de la Fântâna Albă. Până astăzi, nu a fost făcută nicio analiză pertinentă a masacrului”, a spus Eugen Tomac.

El a reiterat importanța înființării la București a unui muzeu al victimelor dictaturii comuniste, amintind, totodată, că în 2013, deputații PNL și PSD au respins inițiativa sa legislativă în acest sens.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe