OraNoua.ro
Publicat în 29 aprilie 2015, 12:58 / 270 elite & idei

Eugen Tomac: PMP propune înființarea la nivelul Primăriei Capitalei a unui Centru de evaluare și prevenire a riscului seismic

Eugen Tomac: PMP propune înființarea la nivelul Primăriei Capitalei a unui Centru de evaluare și prevenire a riscului seismic

PMP propune înființarea de urgență a unui Centru permanent de evaluare și prevenire a riscului seismic la nivelul Capitalei, a declarat președintele formațiunii, Eugen Tomac, luni, într-o conferință de presă.

„Vreau să subliniez foarte clar un aspect care este tratat superficial, atât de către Primăria Generală a Municipiului București, cât și de către Guvernul României. (…) Bucureștiul este capitala cu cea mai mare expunere seismică din Europa. Avem astăzi în capitala României sute de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. dintre care, după cum declară chiar primarul general, peste 180 de clădiri se înscriu în categoria de risc seismic 1, pericol public. (…) PMP vine cu o propunere, astfel încât să se creeze la nivelul Primăriei Capitalei un Centru permanent de evaluare și prevenire a riscului seismic în cadrul Primăriei municipiului București. Este nevoie de o implicare continuă astfel încât în caz de tragedie, în caz de expunere seismică să poată fi evitată o catastrofă”, a declarat președintele PMP, luni, într-o conferință de presă la sediul formațiunii.

Tomac a precizat că PMP va transmite și o Notă scrisă către Primăria Capitalei prin care se va solicita, prin consilierii generali ai partidului, să se ia în calcul „înființarea de urgență a acestui Centru permanent de evaluare și prevenire a riscului seismic”.

În același context, Tomac a transmis în numele PMP un mesaj de compasiune către locuitorii din Nepal grav afectați în această perioadă de o serie de cutremure.

„Deplângem tragedia din Nepal acolo unde și-au pierdut viața peste 3.600 de oameni și vedem că există aproape 6.500 de răniți, după cum declară autoritățile din Nepal. E o tragedie și partidul nostru își exprimă sincera compasiune pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Nepal. (…) Această catastrofă trebuie să ne facă, și aici mă refer la oamenii politici și la decidenții din administrația publică centrală și locală, să privim cu mai multă responsabilitate tot ceea ce ține de expunerea seismică”, a declarat președintele PMP.

Ultima ora:

ObservatorClaudiu Butacu: România nu poate lipsi de la Solar Decathlon!      

PoliticAntal Lorant: Yesterday we discussed and voted on an important law!

EconomieDaniela Șerban: Companiile incluse în BET AeRO vor fi punctate din acest an pentru interacțiunea cu investitorii, prin indicatorul VEKTOR

ExternMarco Badea: 84 de zile de când a început războiul pornit de Vladimir Putin în Ucraina

SocialAndreea Paul: Meseriile viitorului pentru copilul meu

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a organizat prima ediție a conferinței internaționale în domeniul diplomației cibernetice – „Building global digitalisation: creating trust & security through cyber diplomacy”

CulturaDan Mircea Cipariu: Blues & poetry performance, în spațiul La Cave de Bucarest

EditorialMihai Anghel: Domeniile regale ale sufletuluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe