OraNoua.ro
Publicat în 24 iulie 2013, 18:15 / 194 elite & idei

Eugen Tomac – presedinte interimar al partidului Miscarea Populara

Eugen Tomac – presedinte interimar al partidului Miscarea Populara

Miscarea Populara este de marti, oficial, partid politic, liderii miscarii depunand marti actele in acest sens. “Noi nu infiintam azi un nou partid, noi vrem sa infiintam un altfel de partid. Partidul Miscarea Populara se naste pe fondul unei asteptari populare reale din partea cetatenilor romanilor. Partidele de azi nu mai reprezinta o garantie pentru viitorul tarii noastre. Modelele de dezvoltare propuse de partidele politice au esuat. Noi vrem sa fim ce altii nu au putut fi sau nu si-au dorit sa fie: adevarata voce de dreapta a cetatenilor romani, o alternatativa credibila la USL pentru toti cetatenii cinstititi si corecti. A sosit momentul sa punem pe masa idei si politici noi”, a declarat Eugen Tomac, presedintele interimar al noii formatiuni politice.
La randul sau, sociologul Marian Preda, care a condus Fundatia Miscarea Populara, a declarat ca “Domnul Tomac rezultate remarcabile – este cel mai votat parlamentar de dreapta din Parlamentul Romaniei, cu peste 70%. Genereaza incredere atat in randul electoratului cat si in randul clasei politice. De astazi avem deci ca fundatie bratul politic despre care s-a vorbit inca de la inceput. Prin statutul partidului, e prevazut ca fundatia va avea un reprezentant in structura centrala de conducere, prin presedintele ei, si in structurile judetene.

Din punct de vedere al actiunii politice, organizarii, deciziilor strategice, partidul este din acest moment complet autonom. Ca parinti fondatori ai partidului, noi, membrii fondatori ai Miscarii Populare suntem foarte fericiti sa vedem ca in cateva luni am reusit sa dam nastere acestui partid. Ii dorim sa creasca precum Fat Frumos din poveste intr-un an cat altii in 20 de ani si la alegerile europarlamentare de anul viitor sa fie cel mai important partid politic de dreapta.”

Ultima ora:

ObservatorIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe