OraNoua.ro
Publicat în 22 iulie 2015, 17:59 / 444 elite & idei

Eugen Tomac: România are nevoie ca de aer de partide politice noi

Eugen Tomac: România are nevoie ca de aer de partide politice noi

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat sâmbătă, la Brașov, că România „are nevoie ca de aer de partide politice noi” și de oameni politici noi.

„Cred că este timpul ca oamenii politici cu schelete în dulap să dispară de pe scena politică și să lase locul celor care vor cu bună-credință și respect față de cetățeni să facă politică. România are nevoie ca de aer de partide politice noi, de oameni politici noi, care vin cu înțelepciune, curaj, devotament și patriotism față de România. Este bine că s-a schimbat legislația în România în ceea ce privește înființarea de partide politice. Trebuie spart acest monopol care există, pentru că vedem aceiași oameni de 25 de ani”, a afirmat Tomac care a participat conferința județeană a filialei PMP.

El susține că „PMP este un partid care își propune să construiască pentru România”.

„Nu l-am făcut nici pentru Traian Băsescu, nici pentru unul dintre noi. Creăm acest partid pentru că noi credem că România are nevoie de o altă forță politică de dreapta, capabilă să creeze politici care să genereze creștere economică”, a spus liderul PMP.

Potrivit lui Eugen Tomac, în această perioadă se accelerează procesul de organizare internă și va fi începută campania de atragere de candidați pentru funcțiile de primari și consilieri locali.

Liderul PMP și-a exprimat speranța că „în România mai există oameni care, deși și-au dorit să se implice din punct de vedere politic, au găsit un mare lacăt pe sediile partidelor politice PSD și PNL, pentru că, din nefericire, marile partide s-au transformat în niște grupuri de interese care nu le mai permit altor oameni să se mai implice”.

„Cred cu tărie că proiectele serioase de care România are nevoie trebuie spuse cu voce tare și de partidele noi care au apărut pe scena politică”, a punctat Tomac.

Potrivit liderului PMP, din luna februarie și până în prezent s-a reușit crearea de structuri județene în toate județele, iar în prezent Partidul Mișcarea Populară are 60.000 de membri.

În ceea ce privește scrutinurile electorale de anul viitor, Tomac a spus că PMP nu se gândește deocamdată la viitoare alianțe.

„Nu ne gândim la alianțe, ne interesează să ne consolidăm cât mai bine, atât în județul Brașov cât și în toată țara, să mergem la alegerile locale singuri și să vedem exact cât vom reuși să convingem electoratul. În funcție de rezultatele de la alegerile locale, unde sunt convins că vom avea un rezultat bun, vom decide pentru alegerile parlamentare. Deocamdată, obiectivul nostru este să consolidăm PMP, să ne prezentăm în fața cetățenilor cu candidați bine pregătiți și convingători, iar după locale vom decide. Cu toate dificultățile prin care a trecut PMP, astăzi suntem un partid solid, pregătit să intre în competiție”, a susținut Tomac.

La rândul său, președintele PMP Brașov, Mihai Costel, a afirmat că obiectivul principal al organizației este de organizare și dezvoltare a structurilor la nivelul județului și accederea în consiliile locale din fiecare localitate, iar unde este posibil PMP să aibă și funcția de viceprimar. De asemenea, potrivit acestuia, există trei propuneri pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, urmând ca în toamnă să fie aleasă cea mai bună.

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa, la emisiunea „Banii Azi”

PoliticMarco Badea: Două cazuri care arată cât de importantă este Uniunea Europeană pentru democrațiile fragile care au făcut parte din URSS

EconomieRadu Burnete: Cât de mult a crescut România de când a intrat în UE. Ascensiunea economică e destul de serioasă

ExternRobert Lupițu: Miniștrii de externe ai României și Olandei au discutat, la București, despre sprijinul pentru Ucraina și consolidarea apărării NATO pe flancul estic

SocialCiprian Stănescu: Câștigătoarea celei de-a treia ediții a primit premiul de 2000 de euro oferit de Social Innovation Solutions

EvenimenteAndreea Negru: Conferința „Dezvoltare sustenabilă între trend și necesitate” va avea loc în data de 22 mai

EditorialAlexandru Grumaz: „Liniile roșii” ale Orientului Mijlociu au fost șterse!

CulturaCristina Popescu: Sărbătoarea florilor la Senatul RomânieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe