OraNoua.ro
Publicat în 9 noiembrie 2016, 19:42 / 392 elite & idei

Eugen Tomac: Vrem unirea României cu Republica Moldova, este obiectivul nostru politic

Eugen Tomac: Vrem unirea României cu Republica Moldova, este obiectivul nostru politic

Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat, duminică, faptul că unul din obiectivele politice ale PMP este „unirea României cu Republica Moldova”.

Acesta a vorbit la Sala Palatului, unde peste 6.000 de delegați PMP au participat la lansarea candidaților partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Partidul nostru are o identitate foarte clară. Suntem un partid de dreapta, un partid care luptă pentru români. Identitatea noastră europeană o regăsiți în munca pe care cu mult efort o fac cei 3,5 milioane de români din străinătate. Suntem singurul partid din România care și-a pus pe listele pentru alegerile din 11 decembrie reprezentanți ai românilor de peste hotare. Avem la Camera Deputaților liderul unionist Codreanu de la Chișinău, iar la Senat pe Daniel Țecu, președintele Federațiilor Asociațiilor Românești din Europa”, a spus Tomac.

El a adăugat că există „voci” care doresc ca românii „să tacă” atunci când este vorba de unirea cu Republica Moldova.

„Există voci atât în țară, atât la Moscova, cât și chiar în anumite capitale europene care își doresc ca românii să tacă atunci când aduc în discuție un subiect sensibil — reîntregirea țării”, a declarat Tomac.

El a ținut să facă și o trimitere la istorie.

„În 1939, Moscova stalinistă împreună cu Berlinul nazist au decis în secret ca națiunea română să fie divizată. Nu mai putem trăi în tăcere. Avem obligația să o spunem cu voce tare că vrem unirea României cu Republica Moldova. Acesta este obiectivul nostru politic”, a concluzionat președintele executiv al PMP.

Ultima ora:

ObservatorCiprian Stănescu: Următorul meu invitat la #ProVerde a fost Mircea Fechet

PoliticOvidiu Raetchi: Mr. Maciej Popowski visited the Euro-Atlantic Resilience Centre today

EconomieValentin Lazea: Cum contribuim cu toții la deficite și la creșterea datoriei externe

ExternMarco Badea: Riad, capitala Arabiei Saudite, a fost aleasă marți pentru a găzdui prestigioasa Expoziție Universală 2030

SocialCiprian Stănescu: Următorul meu invitat la #ProVerde a fost Mircea Fechet

EvenimenteDan Mihalache: Am participat la deschiderea cursului ”Comunicarea Strategică în Contextul Securității și Apărării„

EditorialIulian Chifu: Recucerirea Crimeii – o operațiune realizabilă pentru Ucraina

CulturaDan Mircea Cipariu: Gala Premiilor APLER, ediția a XXV-aClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe