OraNoua.ro
Publicat în 10 februarie 2016, 18:37 / 272 elite & idei

Eugen Tomac: Vuscan și-a retras candidatura la Primăria Municipiului Oradea

Eugen Tomac: Vuscan și-a retras candidatura la Primăria Municipiului Oradea

Horea Vuscan și-a retras candidatura la Primăria Municipiului Oradea din partea Mișcării Populare (MP), a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, președintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

„Dl Horea Vuscan și-a retras candidatura de la Oradea. A fost unul dintre subiectele dezbătute în cadrul Colegiului Național. În urma discuțiilor, colegul nostru a decis să se retragă din cursa pentru Oradea”, a spus Tomac.

El a precizat că Vuscan și-a prezentat în ședință situația, dar, în urma „valului de reacții care a existat”, a decis să se retragă.

Tomac a spus că în ședință s-au prezentat candidaturi pentru municipii și orașe. „Suntem un partid nou, vom avea candidați noi. Vor fi candidați oameni tineri”, a susținut liderul MP.

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, le-a atras atenția sâmbătă liderilor MP că există candidați la locale care nu sunt sinceri în ceea ce privește trecutul lor, criticând faptul că a aflat din presă că un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpă.

„Ar putea fi și incidente și am observat un lucru asupra căruia vă atenționez: sunt foarte mulți oameni care vin în organizații în ultima perioadă. Atenție că unii dintre ei, eu știu două cazuri în care sinceritatea nu-i dă afară din casă când se prezintă”, a spus Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al Mișcării Populare.

El i-a atenționat pe liderii MP asupra „cunoașterii reale a celor care vin să se înscrie în partid în ultima perioadă”.

„Este neplăcut să aflăm că a avut o condamnare pentru ucidere din culpă pentru un accident auto, dar este neplăcut să o aflăm de la presa locală, să nu ni se spună când vine să se înscrie în organizație. Eu nu spun că un accident auto nu i se poate întâmpla oricui, (…) dar trebuie să știm despre această realitate din istoria cuiva care vrea să se înscrie în Mișcarea Populară”, a afirmat Traian Băsescu.

La ședința Colegiului Național al MP a participat și Horea Vuscan, anunțat marți candidat la Primăria municipiului Oradea.

Potrivit presei locale, Vuscan are o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce în anul 2003 a fost implicat într-un accident rutier soldat cu trei morți.

Inițial, Vuscan a precizat, în contextul declarațiilor președintelui MP, că nu-și va retrage candidatura.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe