Adriana
Publicat în 28 august 2013, 12:09 / 116 elite & idei

Floriana Jucan: Ce seară magică!!!

Floriana Jucan: Ce seară magică!!!
+ Observator

N-am știut dacă sunt la Opera Română sau la oricare dintre marile opere europene unde această instituție este fundamentală pentru acea societate!

Ca spectator care particip pentru a cincea oara la „Promenada Operei” – spectacolul celor mai celebre arii în aer liber – pot mărturisi că niciodată publicul nu a avut parte de o asemenea viziune regizorală și scenografică, de invitați validați pe scenele internaționale și de atâta grandoare! Este exclusiv meritul noului director al ONB, Răzvan Ioan Dincă, un manager care la nici un an de când a preluat conducerea acestei instituții – ajunsă într-o stare deplorabilă sub conducerea lui Cătălin Arbore – a organizat deja două evenimente de amploare – Gala Verdi Wagner și acum Promenada Operei – a „deratizat” climatul și a adus speranță artiștilor angajați ai ONB redându-le statutul adevăratei lor valori.

Ștefan Ignat a fost spectaculos în aria lui Iago din verdianul „Otello”, Tina Munteanu a interpretat o Tatiană tulburătoare și dramatică în „Evgheni Oneghin” (opera mea preferată!), s-a mai distins Ionuț Pascu în aria lui Eletki din „Dama de pică” a lui Ceaikovsky și Alexandru Badea, fermecător. Regina serii, cea care a încoronat practic acest regal de operă a fost Irina Iordăchescu singura readusă la scenă cu aplauze.

Am trăit și un moment paradoxal, acela în care primarul sectorului 5, Marian Vanghelie a fost aplaudat de mii de oameni în fața Operei Naționale pentru suportul pe care l-a acordat organizării acestei seri, fără de care ea n-ar fi avut această ținută sau poate chiar nu ar mai fi fost posibilă! Fără pretențiile intelectuale pe care le emit alți primari, Vanghelie a înțeles importanța operei pentru publicul bucureștean și a avut parte de omagiul suprem prin aplauzele melomanilor apolitici.

O seară care m-a umplut de emoție, de bucurie, de mândrie, de optimism și de sentimentul că și Opera Națională București poate fi grandioasă dacă o conduce un om care își dorește grandoarea ei! Am auzit un compliment superb care i s-a făcut la la sfârșitul acestei seri lui Răzvan Dincă :„Ești mare ca poporul german!”.
www.qmagazine.ro

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe