OraNoua.ro
Publicat în 28 noiembrie 2012, 20:14 / 515 elite & idei

Floriana Jucan la RealitateaTV: Cine, Cand, Cum schimba Romania?

Floriana Jucan la RealitateaTV: Cine, Cand, Cum  schimba Romania?

Floriana Jucan a fost invitata duminica, 25 noiembrie, in cadrul campaniei Cine, Cand, Cum schimba Romania? organizata de RealitateaTV. Au mai fost invitati profesorul Adrian Niculescu, regizorul Alice Barb si omul de afaceri Mircea Tudor, inventatorul primului scanner de avioane din lume.

Toti cei patru invitati au analizat perspectivele sociale ale Romaniei, capacitatile sale, trecerea de la o epoca la alta si au prezentat exemplul personal prin care au schimbat perceptii si mentalitati.

‘Dupa 6 ani de zile de cand conduc revista Qmagazine, constat cu un umor amar ca inainte de 89 am rezistat prin cultura, iar dupa am rezistat la cultura. Cred ca romanii trebuie sa isi regleze sentimentul propriei valori, sa depasim traumatismul care vine din geneza prin infrangerea dacilor si inghitirea lor de catre imperiul roman si care a devenit ulterior un complex de inferioritate manifestat in raporturile cu vecinii si cu marile Puteri, sa ne vindecam de “neispravirea” cu care ne definea Constantin Draghicescu in primul studiu psihologic al poporului roman, sa invatam sa muncim si sa speram in aparitia unor lideri care sa catalizeze spiritul interesului national in jurul caruia sa se coaguleze, transpartinic, toti romanii.” a spus, intre altele Floriana Jucan.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe