OraNoua.ro
Publicat în 28 noiembrie 2012, 20:14 / 869 elite & idei

Floriana Jucan la RealitateaTV: Cine, Cand, Cum schimba Romania?

Floriana Jucan la RealitateaTV: Cine, Cand, Cum  schimba Romania?

Floriana Jucan a fost invitata duminica, 25 noiembrie, in cadrul campaniei Cine, Cand, Cum schimba Romania? organizata de RealitateaTV. Au mai fost invitati profesorul Adrian Niculescu, regizorul Alice Barb si omul de afaceri Mircea Tudor, inventatorul primului scanner de avioane din lume.

Toti cei patru invitati au analizat perspectivele sociale ale Romaniei, capacitatile sale, trecerea de la o epoca la alta si au prezentat exemplul personal prin care au schimbat perceptii si mentalitati.

‘Dupa 6 ani de zile de cand conduc revista Qmagazine, constat cu un umor amar ca inainte de 89 am rezistat prin cultura, iar dupa am rezistat la cultura. Cred ca romanii trebuie sa isi regleze sentimentul propriei valori, sa depasim traumatismul care vine din geneza prin infrangerea dacilor si inghitirea lor de catre imperiul roman si care a devenit ulterior un complex de inferioritate manifestat in raporturile cu vecinii si cu marile Puteri, sa ne vindecam de “neispravirea” cu care ne definea Constantin Draghicescu in primul studiu psihologic al poporului roman, sa invatam sa muncim si sa speram in aparitia unor lideri care sa catalizeze spiritul interesului national in jurul caruia sa se coaguleze, transpartinic, toti romanii.” a spus, intre altele Floriana Jucan.

Ultima ora:

ObservatorAndrei Stoian: A debutat podcastul „Prezentul Viitorului”

PoliticAlexandru Grumaz: Electroșocul Trump!

EconomieSergiu Manea: BCR a educat financiar peste un milion de români

ExternLaura D. Stifter: Ce se mai întâmplă, în chiar acest moment, prin Rusia?

SocialCsibi Magor: Este foarte ineficient să cauți rezolvări în momentele în care omul are nevoie să fiu ascultat

EvenimenteTiberiu Andrioaiei: România poate și are resurse să devină un furnizor de competențe și echilibru în regiune

EditorialTeodor Baconschi: Războiul cu sine al SUA și soarta lumii libere. La ce ne-am putea aștepta în cazul revenirii lui Trump la Casa Albă

CulturaCristina Popescu: Timbrul românesc, ambasador al orașului GiurgiuClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe