Adriana
Publicat în 29 mai 2013, 10:14 / 225 elite & idei

Floriana Jucan: O prea mare iubire ucide

Floriana Jucan: O prea mare iubire ucide
+ Observator

S-au împlinit 11 ani de la cea mai frumoasă şi tragică poveste de dragoste din literatura română.Scriitorul Ştefan Augustin Doinaș a murit la sfârșitul unei operații din cauza unui stop cardiac. Avea 80 de ani. Soția lui, Irinel Liciu, l-a privit pe patul de spital şi a înţeles atunci că fără el nimic din ceea ce avea să urmeze nu mai făcea sens. S-a dus acasă, a luat un pumn de medicamente şi a s-a sinucis. A lăsat un bilet în care i-a cerut iertare lui Dumnezeu, şi i-a spus lui Doinaș că „o prea mare iubire ucide”.

Cu ani de zile în urmă, am „retrăit” același final. În cimitirul Pere Lachaise am fost să pun flori la mormântul lui Modigliani. Lângă el… iubita lui, Jeanne Hebuterne care, a doua zi după moartea pictorului, s-a sinucis aruncându-se de la etaj. Era însărcinată in aproape nouă luni cu cel de-al doilea copil al lor.

Sunt oameni care nu pot trăi în absenţa sufletelor lor pereche. Sunt alții care cred că moartea nu îi poate despărți, chiar dacă unul rămâne şi altul pleacă. Eu încă nu m-am hotărât cărei categorii aparțin.
http://blog.qmagazine.ro/o-prea-mare-iubire-ucide/

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe