Adriana
Publicat în 29 august 2012, 00:25 / 164 elite & idei

Florin Georgescu: Taxa de clawback va fi mai mică şi se va aplica de la 1 octombrie 2012

Florin Georgescu: Taxa de clawback va fi mai mică şi se va aplica de la 1 octombrie 2012
+ Observator

Taxa de clawback se va aplica de la 1 octombrie şi va fi mai mică, a declarat, joi la finalul şedinţei de Guvern, Florin Georgescu, ministrul Finanţelor Publice. „Taxa s-a revizuit în jos de la 30 şi ceva la sută la 20 şi ceva la sută. Taxa de clawback va intra în vigoare din trimestrul patru, de la 1 octombrie. Am avut multiple întâlniri cu producătorii de medicamente, cu importatorii, cu cei care comercializează, şi am ajuns la o înţelegere rezonabilă atât pentru dumnealor cât şi pentru sistemul sanitar, cât şi pentru bugetul statului, inclusiv bugetul sănătăţii în sensul că se vor plăti şi datoriile pentru că în contabilitatea agenţilor economici, datoriile sunt înscrise dar nu au fost acordate pentru că, spuneau dumnealor, că nu s-a înţeles bine litera şi spiritul legislaţiei în domeniu. Acum noi am clarificat-o”, a spus Georgescu.
Potrivit acestuia, medicamentele vor circula mai bine pe zona comercianţi, spitale, pacienţi „şi aşa mai departe şi circuitele financiare, anume plata către aceştia a sumelor cuvenite”. „Taxa de clawback se aplică în zona sectorului medical al medicamentelor şi reglementează modul de funcţionare, de stabilire, de plată, regularizările, pentru că sunt sume neplătite de prin anii 2009 – 2010 şi aducerea la zi a acestor decontări dintre agenţii economici care comercializează, comercianţii de medicamente, spitale, farmacii, Casa de Sănătate şi aşa mai departe va permite fluidizarea aprovizionării cu medicamente a unităţilor sanitare pe deoparte, iar pe de altă parte vor fi efectuate decontări către agenţii economici, furnizorii de medicamente, producători sau comercianţi”, a explicat Georgescu

Articol publicat pe www.medicalmanager.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe