Matei Bogdan
Publicat în 22 decembrie 2021, 17:03 / 256 elite & idei

Gabriel Andronache, noul președinte al Directoratului Transelectrica

Gabriel Andronache, noul președinte al Directoratului Transelectrica

Gabriel Andronache este noul președinte al Directoratului ”Transelectrica”, potrivit informatiilor transmise BVB.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ”Transelectrica” SA informează acţionarii şi investitorii că, în conformitate cu atribuțiile sale potrivit prevederilor statutare și legale, Consiliul de Supraveghere a decis în ședința din data de 22 decembrie 2021, prin raportare la ajungerea la termen în data de 24.12.2021 a mandatelor de membri ai Directoratului ale domnilor Bogdan TONCESCU, Ionuț-Bogdan GRECIA, Adrian MORARU, Cătălin-Constantin NADOLU și Marius-Viorel STANCIU, următoarele:
desemnarea, pentru un mandat cu o durată de 4 luni începând cu data de 25.12.2021, în calitatea de membri provizorii ai Directoratului, în temeiul și condițiile art. 642 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările şi completările ulterioare, a următorilor:
▪ Gabriel ANDRONACHE,
▪ Ştefăniţă MUNTEANU,
▪ Cătălin-Constantin NADOLU,
▪ Marius-Viorel STANCIU şi
▪ Florin-Cristian TĂTARU.
Numirea membrilor provizorii ai Directoratului va deveni efectivă la data semnării în fața notarului public a declarației de acceptare a mandatului de membru al Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA.

Președinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, a fost ales Gabriel ANDRONACHE, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA.

Conform informatiilor de pe internet Gabriel Andronache a fost consilier al premierului Mihai Tudose. Anterior, el a fost consilier la Biroul de Promovare Economică și Comercială al Ambasadei României de la Paris (septembrie 2015 – iulie 2017), director al cabinetului ministrului Economiei (februarie 2014 – septembrie 2015), președinte al Consiliului de Administrație al Cuprumin și administrator special al producătorului de componente de muniție pentru armament Metrom SA (2014-2015), membru în comisiile de listare la Bursă ale Transgaz, Nuclearelectrica și Romgaz (2013), director de cabinet al ministrului PSD al Energiei Constantin Niță (ianuarie 2013 – februarie 2014), jurist la producătorul de mase plastice UPRUC-POL SA (martie 2010 – ianuarie 2013) și consilier al ministrului pentru IMM-uri, Comerț și Mediul de Afaceri (martie – octombrie 2009).

Potrivit profit.ro Andronache deține o licență în științe juridice obținută după absolvirea Academiei de Poliție în 1997, după care a făcut un an de studii postuniversitare la Facultatea de Drept. Mai bine de 11 ani, în perioada august 1997 – septembrie 2008, Andronache a fost ofițer MapN. În 2014, a absolvit un curs de securitate și bună guvernare la Colegiul Național de Apărare.

https://financialintelligence.ro/

Ultima ora:

ObservatorAndrei Ilaş: Financing Putin’s war – Fossil fuel exports from Russia in the first six months of the invasion of Ukraine

PoliticRadu Burnete: ”Patriotismul” anti european e lupul paznic la oi și nimic mai mult

EconomieAndrei Ilaş: Financing Putin’s war – Fossil fuel exports from Russia in the first six months of the invasion of Ukraine

ExternOvidiu Nahoi: Pentru ultima oară, Regina i-a ținut la respect pe adversarii democrației și păcii

SocialRadu Puchiu: H.appyCities a lansat analiza „Economia digitală și societatea în România” – Este necesară înțelegerea mult mai bună a cadrului european, a rolului și structurii DESI

EvenimenteRadu Carp: „Zilele Culturii Armâneşti”, pe 23 şi 24 septembrie 2022, la Constanța

CulturaFlaviu George Predescu: Romanul Paraclis 1980 va apărea cu ocazia Târgului de Carte Gaudeamus, în decembrie

EditorialAlexandru Lăzescu: La moartea RegineiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe