Matei Bogdan
Publicat în 22 noiembrie 2022, 19:18 / 43 elite & idei

Gabriel Biriș afirmă că supraimpozitarea contractelor part-time va pica la CCR

Gabriel Biriș afirmă că supraimpozitarea contractelor part-time va pica la CCR

Avocatul fiscalist Gabriel Biriș a criticat menținerea supraimpozitării contractelor part-time, despre care susține că va fi respinsă la Curtea Constituţională.

„Am mai avut o astfel de măsură introdusă printr-una din ordonanțele emise de unul din guvernele Dragnea”, a spus Biriş, conform B1.ro.

„Prevederea respectivă”, a explicat expertul, „a fost abrogată în Parlament, motivul principal fiind că nu a adus creștere de venituri bugetare, că a crescut munca la negru și că a îngreunat accesul în piață, în special al tinerilor și a persoanelor cu calificări reduse”.

Gabriel Biriş a continuat: „Asta a decis atunci Parlamentul. Astăzi, vedem că Parlamentul decide altfel. Ajunge la CCR, sunt mai multe articole care, din punctul nostru de vedere, sunt neconstituționale. Această prevedere va cădea la CCR”.

Aici nu este vorba despre muncă la negru, este vorba de contracte part-time, unde pare că există o viziune milițienească, afirmă expertul. Biriş spune că, acolo unde există muncă la negru, „noi plătim instituții care să impună respectul față de lege” şi că aceasta practic „este o declarație de impotență a statului”.

www.magnanews.ro

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

PoliticCristian Bușoi: Felicitări Ambasadei României în Belgia

EconomieDan Mircea Cipariu: Povestea PNRR trebuie privită din perspectiva următoarelor provocări

ExternCristian Unteanu: Ajutorul pentru Ucraina pe timp de război – ce țări ajută? Cum? La ce nivel? Cu ce?

SocialOvidiu Nahoi: Falsul patriot – un portret de Ziua Națională

EvenimenteMihai Manole: Suntem onorați să primim premiul pentru „Public Transportation Partner 2021 – 2022 in Romania”, în cadrul Vertiv Roadshow 2022 – Bucharest

CulturaFlaviu Predescu: Condeie române în Italia. Invitată scriitoarea Camelia Morda Baciu

EditorialAlexandru Grumaz: O pace imposibilă!Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe