Matei Bogdan
Publicat în 22 noiembrie 2022, 19:18 / 164 elite & idei

Gabriel Biriș afirmă că supraimpozitarea contractelor part-time va pica la CCR

Gabriel Biriș afirmă că supraimpozitarea contractelor part-time va pica la CCR

Avocatul fiscalist Gabriel Biriș a criticat menținerea supraimpozitării contractelor part-time, despre care susține că va fi respinsă la Curtea Constituţională.

„Am mai avut o astfel de măsură introdusă printr-una din ordonanțele emise de unul din guvernele Dragnea”, a spus Biriş, conform B1.ro.

„Prevederea respectivă”, a explicat expertul, „a fost abrogată în Parlament, motivul principal fiind că nu a adus creștere de venituri bugetare, că a crescut munca la negru și că a îngreunat accesul în piață, în special al tinerilor și a persoanelor cu calificări reduse”.

Gabriel Biriş a continuat: „Asta a decis atunci Parlamentul. Astăzi, vedem că Parlamentul decide altfel. Ajunge la CCR, sunt mai multe articole care, din punctul nostru de vedere, sunt neconstituționale. Această prevedere va cădea la CCR”.

Aici nu este vorba despre muncă la negru, este vorba de contracte part-time, unde pare că există o viziune milițienească, afirmă expertul. Biriş spune că, acolo unde există muncă la negru, „noi plătim instituții care să impună respectul față de lege” şi că aceasta practic „este o declarație de impotență a statului”.

www.magnanews.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

PoliticTheodor Paleologu: Devotio moderna | Eu cu cine gândesc? | Podcast cu Răzvan Ioan | EP 86

EconomieCorina Murafa: Ne-am chinuit capetele în secțiunea de Agricultură și Mediu din Comitetul Economic și Social European cu dezvoltarea sustenabilă a zonelor rurale, cu o tranziție justă în sistemele agro-alimentare și cu promovarea agriculturii ecologice

ExternAndrei Caramitru: Cei care speră ca vreodată Rusia să fie democratică sau sa avanseze economic sunt duși cu capul

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteAndrei Stoian: I had the pleasure of participating in the Romania – The Republic of Moldova Business Forum

EditorialAlexandru Grumaz: Cum va răspunde Iranul la lovitura Israelului de la Damasc

CulturaCristina Popescu: Astronomie. EvenimenteClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe