OraNoua.ro
Publicat în 9 decembrie 2015, 18:33 / 184 elite & idei

Gabriel Biriș anunță că va fi numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor

Gabriel Biriș anunță că va fi numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor

Avocatul Gabriel Biriș, consultant fiscal, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că, în zilele următoare, va fi numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice /MFP/.

‘Confirm faptul că mi s-a propus să preiau funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Am avut o discuție cu cei din minister și am agreat un anumit mod de acțiune, de lucru. În momentul de față, aștept numirea. Decizia din partea mea este luată, la fel și din partea celor care mi-au propus. Există niște proceduri administrative până se va concretiza numirea mea în funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor și de director la Direcția de fiscalitate’, a afirmat Biriș.

În prezent, Ministerul Finanțelor Publice are trei secretari de stat.

Avocatul Gabriel Biriș afirma, la începutul lunii octombrie, că investițiile din România sunt la minime istorice, iar autoritățile ar trebui să încurajeze stimularea acestora.

„Modul în care se transferă bunăstarea nu este unul care să genereze foarte mult optimism. Noi în această fuziune creată de o aparentă bunăstare deja am început să repetăm greșelile trecutului. Adică punem gaz pe foc, în loc să stimulăm investițiile. În toate raportările cu privire la nivelul investițiilor o să vedeți că sunt la minime istorice. Anul trecut a fost groaznic, anul acesta este un pic mai bun, dar un pic mai bun pentru că se raportează la ceva groaznic”, a explicat avocatul.

În legătură cu noul Cod fiscal, consultantul menționa că acesta conține destul de multe lucruri bune, însă lucruri ‘foarte rele’ sunt în Codul de procedură fiscală, unde dezechilibrul de forță între ANAF și contribuabili este din ce în ce mai mare. ‘Drepturile noastre vor continua să scadă în condițiile în care vedem un apetit mare pentru abuz atât din partea inspectorilor fiscali, cât și a nou înființatei Direcții Antifraudă’, a spus Biriș.

Seria de evenimente organizate sub sigla ‘România Durabilă’ continuă, miercuri, cu o nouă ediție dedicată fiscalității, intitulată ‘Fiscalitate pentru o Românie Durabilă’.

În cadrul evenimentului, experți și consultanți discută pe marginea prevederilor noului Cod Fiscal, dar și cele mai importante și relevante modificări ale noului Cod de Procedură Fiscală care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016.

Proiectul ‘Fiscalitate pentru o Românie Durabilă’ își propune să deschidă calea dialogului public-privat și să consolideze spiritul de comunitate de afaceri.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

PoliticKlaus Iohannis anunță candidatura României la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

EconomieIonuț Stanimir: Primul Raport de Inteligență Financiară realizat de BCR – Situația financiară este a doua dimensiune importantă pentru români, după sănătate

ExternElena Calistru: Un pic de voință de a te mișca spre mai bine

SocialAlina Rizi: Sa regenerezi orasul ia timp

EvenimenteFlaviu George Predescu: Vă invit la lansarea cărții mele „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Andrei Gavrilă

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe